doodle

Doodle kleurkaarten

Kleuren is iets wat ik al jaren doe. Er zijn periodes dat ik minder een potlood, stift of kwast in mijn handen heb. Het is net als het lezen van boeken. Soms even een pauze maar het is een hobby die nooit verdwijnt. Tekenen zie ik mij nog jaren doen. Heerlijk genieten van het invullen van pagina’s waarin de lijnen al staan alleen de kleuren nog ontbreken. Kaartjes sturen vind ik ook leuk en dat komt samen bij de doodle kleurkaarten van Karin Luttenberg.

doodle

Kom mee verdwalen in de wereld van doodles! In dit blok zitten 30 kleurkaarten in de herkenbare stijl van Karin Luttenberg van Paperfuel. Voor elk thema heeft ze een handgetekende kaart gemaakt en er zoveel detail in gestopt dat je eindeloos kunt kleuren. Karin is bekend van haar zwart-witstijl maar jij kunt er helemaal je eigen draai aan geven door een kleurrijke touch van kleurpotloden of viltstiften. Stuur ze op en maak er iemand heel blij mee!

doodle

Karin Luttenberg brak door als auteur met het immens populaire Handlettering doe je zo. Ze is een creatieve duizendpoot en werkt als grafisch vormgever, auteur, illustrator en conceptontwikkelaar. Ze heeft haar eigen stationary-/hobbylijn en een serie online cursussen. Inmiddels heeft ze 14 creatieve boeken geschreven en zijn er daarvan meer dan 350.000 exemplaren verkocht. Zelf ben ik in het bezit van een aantal van deze boeken. Ik pak ze er zeker nog wel eens bij om even te oefenen of inspiratie op te doen.

De creaties die Karin Luttenberg maakt zijn super leuk. Zelf zou ik dit graag willen kunnen. Veel oefenen zal daar zeker voor helpen maar voor nu kan ik haar creaties inkleuren. Voor elke gelegenheid zijn er kaarten. Hierboven zie je een kaart met als thema Sinterklaas. Een staf, letters, wortels, de stoomboot en cadeautjes van alles zie je op de kaart. Het is een heel zoekplaatje als je ernaar kijkt.

Ik ben begonnen met de verhuiskaart. Deze ga ik helemaal af maken en opsturen naar mijn nichtje die de sleutel van haar huis gekregen heeft. Deze kaart ben ik met stiften aan de slag gegaan maar ik wil zeker nog met potlood aan de slag gaan omdat ik daar veel meer kleuren van heb om creatief mee te zijn.

Ben je net als ik gek op de tekeningen die Karin Luttenberg maakt? Probeer je ze zelf ook te maken maar lukt het je zelf vaak niet of ben je niet tevreden? Dan kan je deze Doodle kleurkaarten kopen bij bol.com voor 14,99. Zo kan je toch leuke kaarten versturen die je zelf ingekleurd hebt. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus