Doodle your day met Karin Luttenberg

Doodle your day met Karin Luttenberg

Karin Luttenberg ken ik van Handlettering doe je zo en de daarop volgende boeken. Uren plezier heb ik met deze boeken gehad. Het liefst zou ik elke dag even creatief zijn. Helaas blijf ik dat moeilijk vinden. Eigenlijk ben ik elke dag creatief bezig op mijn werk mijn ik wil voor mezelf creatief bezig zijn. Doodle your day is dan misschien wel een heel goed idee. Dus laten we aan de slag gaan met dit doodle dagboek van Karin Luttenberg. 

Een doodle dagboek, hoe tof is dat! Op een heel laagdrempelige manier de hoogtepunten, maar ook de kleine geluksmomentjes, vastleggen met een paar eenvoudige doodles. Maak het zo uitgebreid als je zelf wilt. Heb je veel tijd, dan doodle je een complete pagina vol en anders maak je van meerdere dagen een leuke pagina. Karin Luttenberg laat je, in haar herkenbare stijl, zien hoe ze haar doodles tekent. Heel eenvoudig in stap-voor-stap voorbeelden. Daarnaast vind je inspiratiepagina’s in dit pocketformaat journal. Daarna is het up to you met genoeg pagina’s om je helemaal uit te leven. Je wilt meteen beginnen toch?

Karin Luttenberg brak door als auteur met het immens populaire Handlettering doe je zo. Ze is een creatieve duizendpoot en werkt als grafisch vormgever, auteur, illustrator en conceptontwikkelaar. Ze heeft haar eigen stationary-/hobbylijn en een serie online cursussen. Inmiddels heeft ze 14 creatieve boeken geschreven en zijn er daarvan meer dan 350.000 exemplaren verkocht.

Looks and feel van Doodle your day

De looks and feel zijn heel herkenbaar Karin Luttenberg. Wanneer je haar al jaren volgt zie je direct dat dit van haar hand komt. De Herkenbare zwart/wit stijl en de stijl die de doodles hebben zijn herkenbaar. Het is een mooi hardcover boek van 128 x 185 mm Wat een mooie maat is en gemakkelijk mee te nemen is in je tas. Wanneer je wilt kan je aan de slag en een doodle maken die bij jouw dag past. Met het leeslint vind je gemakkelijk waar je gebleven bent en het elastiek sluit je dagboek mooi af. De cover is voorzien van een mat laminaat wat heel fijn aanvoelt en tegen een stootje kan.

Wanneer je Doodle your day openslaat krijg je eerst twee zwarte schutbladen met in het wit een mooie quote. Een klein detail maar juist zulke dingen kunnen iets mooier maken. Hierna volgen; een naam pagina, titelpagina en dan begint het met een korte uitleg. In de uitleg lees je in het kort wat doodlen is, wat een doodle journal is en welk materiaal geschikt is om te gebruiken. Aan de slag. Met de volgende 21 pagina’s ga je aan de slag. Je leert ogen, monden, handen en nog veel meer tekenen met een aantal korte instructies.

Na de instructies volgen lege pagina’s. De lege pagina’s zijn afwisselend met een lijn rondom of een stippellijn rondom. Maar niet allemaal alleen een lijn of stippellijn. Op een aantal pagina’s is al een illustratie getekend. Hierboven zie je de pagina met een paraplu en zo zijn er veel verschillende kleine illustraties al gevuld op de rand van de pagina’s. Heel erg leuk om hier in aan de slag te gaan. Voor mij zal het niet een doodle dagboek voor elke dag zijn. Maar wanneer ik een dag heb gehad die ik kan voorzien van een doodle dan is dit wel erg leuk. Het papier is erg fijn om op te tekenen en het is een mooie ruimte waar je op kunt werken.

Zoek je meer tips of inspiratie dan is het zeker een aanrader om Karin Luttenberg te volgen op haar Instagram. Voor mij is het slim dit boekje in mijn tas te stoppen om meer creatief te gaan zijn.

Nog vele pagina’s kan ik vullen om mijn dagen te doodlen. Het is een hele leuke manier om je dagen bij te houden. Bij bol.com is doodle your day te koop voor € 14,99 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus