Dordtse Boekenmarkt

Dordtse Boekenmarkt

Nog maar net terug van vakantie en Rianne heeft alweer zat ideeën om naar toe te gaan. Ideeën waarbij het leuk zou zijn als ik mee ga. Gelukkig weet ze waar ik van hou en doet ze ook dingen die ze zelf wat minder leuk vind. We gaan met de Waterbus naar de Dordtse Boekenmarkt.

Haar idee de Dordtse Boekenmarkt. Om boeken te bekijken en kopen ben ik altijd wel voor in. Ik was nog nooit op een boekenmarkt geweest. Rianne wel in Deventer. Dan gingen we gelijk nog iets doen wat ik nog nooit gedaan had. Met de waterbus naar Dordrecht. Iets wat Rianne minder leuk vind maar wel leuk vind om samen te doen. Dus gingen wij op een zondagochtend aan boord van de waterbus. Ik vond het ritje wel heel relaxt. We stappen weer aan land in Dordrecht en na een heel klein stukje lopen komen we de eerste kraampjes al tegen. Ideaal, geen gezeur met parkeren.

Van tien uur ’s-morgens tot half zes in de namiddag is de historische binnenstad van Dordrecht het gastvrije decor voor naar verwachting weer z’n 75.000 bezoekers. Het is gelukkig prachtig weer, op een paar druppels die in de ochtend gevallen zijn. Een heerlijk zonnetje en enorm veel kraampjes wij vermaken ons wel. Waar we maar lopen zien we boeken, boeken en nog meer boeken. Zo enorm veel. Dit hadden we niet verwacht.

Een lint van 550 boekenkramen slingert zich door de stad. We bekijken de kraampjes. Pakken hier en daar een boek op, lezen de achterkant en weten welk boek we eigenlijk zoeken. Ik ben op zoek naar Harry Potter deel 3. Het laatste boek wat ik moet hebben en dan is mijn serie compleet. Ik moet hem per se hebben in paperback en de versie van de serie die ik heb. Natuurlijk wil ik een mooie versie voor een klein prijsje.

Harry Potter zat er niet in, ik ben een zeikerd, we kwamen het boek heel veel tegen. Maar koffievlekken, een kaft die niet mooi meer is en noem het maar op, dat zijn boeken die ik liever niet koop ook al zijn ze tweedehands. Rianne heeft een mooi stapeltje gekocht en ik kan twee boeken toevoegen. We kijken niet alleen naar de volwassenboeken maar ook de jeugdboeken en ik zie veel liggen wat ik gelezen heb of zelf in de kast heb staan. Heerlijk al die boeken.

Gijp van Michel van Egmond en De weeskinderen serie van Virginia Andrews mogen een mooi plekje krijgen in mijn boekenkast. Gijp heb ik al gelezen maar dat was als ebook en ik wilde het boek graag nog hebben. Hebben om uit te lenen aan mijn vader die eindelijk weer eens een keer een boek gaat lezen. Zelf wil ik het boek nog wel een keer lezen. Terwijl we rondliepen kwam ik vaak een serie tegen waar ik vroeger veel van las. Boeken van Viginia Andrews las ik best vaak en doordat ik elke keer er een boek van voorbij zag komen koos ik ervoor om een band met boeken te kopen.

Benieuwd of ik het nog zo leuk vind als vroeger maar ik denk het wel. Als het weer volgend jaar weer lekker is gaan we misschien wel weer even een rondje lopen.

Ben jij wel eens op een boekenmarkt geweest?