Drink & eat in Rotterdam: Biblio

Drink & eat in Rotterdam: Biblio

Dat ik van boeken hou is duidelijk. Van eten houd iedereen wel. Wanneer ik dan wordt uitgenodigd om mee te gaan met 14 kapsters naar een High tea in een Restaurant genaamd Biblio dan zeg ik geen nee. Rotterdam kent zoveel mooie plekjes. Veel plekken zitten verstopt. Verstopt omdat ze buiten het centrum zitten en verstopt omdat ze ergens zitten waar je niet weet dat er iets zit. Zo ook Biblio waar ik afgelopen zondag ben geweest samen met de dames van Rombout Kappers.

Biblio is gevestigd op het Westelijk Handelsterrein in een schitterend gerestaureerd pakhuizencomplex uit 1894 in het Scheepvaartkwartier. Het Westelijk Handelsterrein is gebouwd naar ontwerp van de architect T.L. Kanters, op initiatief van een aantal bij de handel betrokken Rotterdammers. In de pakhuizen werden allerlei goederen opgeslagen uit de Veerhaven. Aanvankelijk ging transport nog met paard en wagen, waarbij de paarden in de benedenstraat gestald werden. Later werd de entree aangepast op het vrachtverkeer. Terwijl een heel groot deel van Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog kapot ging bleed het Westelijk Handelsterrein staan. Het bleef gespaard doordat de Duitsers het als een distributiecentrum gebruikten.

In 2001 is het complex gerenoveerd, hierbij is het eigenlijke karakter van het complex hersteld en geschikt gemaakt voor de nieuwe functie.

De ingang naar diverse café restaurants is echt prachtig. Na de ingang kom je in een grote hal een ruimte van 7000 m2 en bestaat uit twee lagen met een glazen overkapping echt prachtig. Nooit gedacht dat dit er was achter de voorzijde van dit gebouw. Aan de zijkanten zitten de diverse café restaurants.

Biblio is een Grand Café Restaurant en is stijlvol ingericht als een Engelse bibliotheek met een jazzy sfeer. Boekenkasten met boeken en ook boeken op de planken. Zelfs de thee komt uit een boek.

Bij biblio hebben wij genoten van een high tea. We kregen eerst een plateau met zoetigheid en een bord met diverse broodjes met parmaham, carpaccio en zalm. Het zoetigheid was echt heerlijk, van een enorme hap chocolade tot een heerlijk cakeje met crème en roze bovenkant.

Na de broodjes en de heerlijke zoete gebakjes en chocolade kwam er nog meer. Heerlijke warme hapjes met garnalen kroketten en pasteitjes en nog meer lekkers.

Biblio is een fijne Grand Café Restaurant met een lekkere relaxte sfeer. Hieronder zie je achter de bar ook nog een hoekje met twee stoelen lijkt me niet een verkeerd plekje om te zitten en lekker een glaasje te drinken en een boek te lezen.

We hebben met een hele groep meiden een hele gezellige middag gehad. Ik heb veel foto’s gemaakt van de dames en zo hebben ze een fijne herinnering van een leuke middag en ik heb er een leuke locatie erbij om te onthouden.

Biblio – Grand Café Restaurant – Van Vollenhovenstraat 15c Pakhuis 26&27 – 3016 BE Rotterdam