Duurzame Kookworkshop Kookfabriek Rotterdam Alpro en Alpro Foundation
Op 10 oktober vierden we De Dag van De Duurzaamheid. Een landelijke dag waarmee we laten zien dat we achter een groene samenleving staan. Om extra aandacht te vragen voor dit initiatief en om te laten zien hoe jij ook eenvoudig, lekker en duurzaam kunt koken, organiseerde Alpro en de Alpro Foundation een exclusieve kookworkshop met Berdien Siere (Kleur op je bord) in De Kookfabriek Rotterdam.
Via Glowmag won ik twee plekken voor deze kookworkshop. Samen met mijn moeder ging ik erheen. Omdat we aardig vroeg waren zijn we eerst nog bij een lezing gaan zitten. Erna gingen we naar ons eigen kookeiland waar we met z’n zessen moesten gaan koken.
Tijdens de workshop lag de nadruk op koken met plantaardige ingrediënten. De producten van Alpro konden we hierbij gebruiken. Tijdens de foodchallenge werden we uitgedaagd om creatief aan de slag te gaan met zelf meegenomen groente en fruit.
Het voorgerecht:
Makreel met avocado, rode ui en appel op een blaadje van witlof.
Het hoofdgerecht:
Stampot van zoete aardappel, pompoen, artisjok en spinazie.
Het nagerecht:
Appel en peer op een bodempje van cashewnoten met kokos en honing
Het toetje was het lekkerst, lekker zoet en zacht.
We kregen nog een mooi pakketje mee naar huis met leuke potjes waar we zelf restjes in kunnen bewaren.
wat een leuke foto’s .
Erg leuk om op terug te kijken