E L James - Fifty Shades Darker

E L James – Fifty Shades Darker

Twee jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik deel 1 zou lezen van the fifty shades thrillogie. Dat ik fifty shades darker in een paar dagen verslond  had ik al helemaal niet kunnen voorspellen. Wat was het heerlijk om het tweede deel te lezen.

In het eerste deel wordt Anastasia Steele afgeschrikt door Christian Greys duistere geheimen, en verbreekt ze haar relatie met de miljardair. Ze start een nieuw leven en begint een carrière bij een uitgeverij in Seattle, maar haar constante verlangen naar Grey blijft haar gedachten domineren. Wanneer hij haar een nieuw voorstel doet kan ze hem dan ook niet weerstaan. Al snel komt Anastasia meer te weten over het hartverscheurende verleden van de beschadigde en veeleisende Christian dan ze ooit voor mogelijk had gehouden, en wordt ze geconfronteerd met de vrouwen uit zijn verleden. Terwijl Grey worstelt met zijn demonen moet Ana de belangrijkste beslissing van haar leven maken.

Wat vond ik deel 2 heerlijk om te lezen. Een stukje minder sex (in mijn beleving) en meer verhaal. Je leert de hoofdpersonen meer en meer kennen. Hun verleden en hun heden. Het is een heerlijke roman die je meeneemt naar een wereld waar niks te gek is om te doen of te kopen. Waar Christian alles kan doen wat je hartje begeert en Ana is dat niet gewent maar leert het steeds meer.

Hopelijk is deel 3 nog beter dan de eerste 2 delen en kan ik heerlijk in dit laatste deel kruipen voordat de film verschijnt.