E L James - Grey

E L James – Grey

De fifty shades of grey trilogie las ik verspreid over het najaar van 2014. Pas veel later dan wanneer ze uitkwamen maar nog wel voor de film op het witte doek verschijnt. Vanaf de eerste bladzijdes was ik verkocht. Ik keek verder dan heel het sex gedeelte wat zo velen niet deden. Grey kwam uit en ik zorgde dat hij in pre-order stond. Zo kreeg ik Grey binnen en kon ik erin beginnen.

Bekijk de wereld van Vijftig tinten grijs opnieuw, door de ogen van Christian Grey. In Christians eigen woorden, en door zijn gedachten, overpeinzingen en dromen, geeft E L James een verfrissend ander perspectief op de liefdesgeschiedenis die wereldwijd miljoenen lezers betoverde.Christian Grey lijkt een man van totale controle; zijn wereld is duidelijk, gedisciplineerd en volstrekt leeg tot de dag dat de jonge literatuurstudente Anastasia Steele zijn kantoor binnen valt. Hij probeert haar uit zijn hoofd te zetten, maar raakt meer en meer bevangen door gevoelens waar hij maar geen vat op krijgt. In tegenstelling tot andere vrouwen lijkt Ana dwars door zijn afstandelijke houding heen te kunnen kijken, voorbij zijn zakelijke successen en luxe levensstijl, recht in zijn gehavende ziel. Zal zijn samenzijn met Ana hem verlossen van de gruwelijke jeugdherinneringen die Christian elke nacht wakker houden? Of zullen zijn duistere seksuele verlangens, zijn dwangmatige behoefte tot controle en zijn zelfhaat deze jonge vrouw van hem wegdrijven en de broze hoop vernietigen die zij hem biedt?

E-L-James-Grey-1

Veel negatieve reacties heb ik voorbij zien komen. Op nu.nl wordt het boek enorm afgekraakt. Was ik weer zo verdiept in een boek van E L James of viel dit deel tegen? Een jaar geleden las ik het eerste deel van the fifty shades of grey trilogie en nu een jaar later lees ik het door de ogen van Christian. Over het boek en het verhaal hoef ik niks meer te vertellen dat is precies hetzelfde alleen vanuit een ander punt. Christian, de heerlijke man die niet helemaal alles op een rijtje heeft en dat wordt duidelijker als je het uit zijn perspectief leest. Wat me ook opvalt is de liefde die hij voelt, iets wat hij niet kent maar wel door heeft dat het er is. Het begin is heerlijk dan zakt het voor mijn gevoel even in omdat ik het allemaal wel weet. Toch pakt het boek me weer op en moet ik oppassen dat ik niet door blijf lezen. Ik vond het een heerlijk boek, ik zou wel aanraden om het boek niet gelijk na de rest te lezen aangezien het nog te vers in je geheugen zit dan.

Was je al niet gek van de trilogie lees het dan niet en pak lekker een ander boek. Was je wel enthousiast dan zou ik het boek zeker lezen. Ik vond het erg leuk om te lezen vanuit Christian zijn standpunt.