eekhoorn

Een eekhoorn in Ermelo

De twee dagen dat ik in Ermelo was hebben we best veel gedaan op de eerste dag. Begonnen in het Speulder sprielderbos, vervolgens de schaapskooi en het centrum van Ermelo. Nadat we ingecheckt waren in het hotel gingen we wandelen in het bos wat direct achter het hotel lag. Tijdens deze wandeling werden we verrast met een eekhoorn in de boom.

eekhoorn

We hadden vanuit het hotel een kaartje meegenomen en die gaf een 5 km route aan. Nou dat mag wel even verbeteren want het klopte denk ik niet helemaal maar we zijn er gekomen door de paaltjes te volgen en op mijn eigen gevoel af te gaan.

Het lag hier vol met denneappels, eikels maar we zagen ook zeker de ene na de andere mooie paddenstoel. Het zonnetje scheen nog maar wel al een stuk lager maar dat gaf echt mooi zicht in het bos. De diversiteit in paddenstoelen is zo gaaf. Hieronder een aantal die we tegenkwamen. Van paddenstoelen aan een boomstronk tot een hele aparte met een gaatje erin en een echte rood met witte stippen.

We liepen echt een prachtige route alleen op één stuk waren we heel blij dat we er niet alleen liepen het was echt mysterieus. De route liep door de bossen we volgden de paaltjes, over zandpaden, maar ook door de bossen heen en langs boomstammen. We kwamen echt niemand tegen op de honden na waar we gauw weer weggingen. Ik dacht dat er geen mooie paddenstoelen meer konden komen en toen zagen we deze hieronder die van vilt lijkt echt zo mooi. Zou hem bijna willen aaien, bijna want aanraken ga ik ze niet.

eekhoorn

Tijdens onze wandeling hoopten we herten te zien maar helaas geen herten. Dit vonden we echt wel jammer en toen opeens zag ik een staart omhoog schieten in de boom. Een eekhoorn! Ik gaf direct aan bij Rianne dat ze stil moest zijn en we hebben even kunnen genieten van de eekhoorn voor hij razendsnel wegschoot in de bomen. Gelukkig heb ik hem nog vast kunnen leggen.

eekhoorn

Het is echt een prachtige omgeving in Ermelo. Hoeveel bos en heide er is niet normaal. Ik denk dat ik me hier nog dagen had kunnen vermaken maar helaas het zijn andere tijden. Al heel blij ben ik dat Rianne en ik dit samen hebben gedaan. Veel tripjes die we gedaan zouden hebben zijn er niet geweest en dan is het heel leuk om samen even weg te zijn geweest.