Een fijne zondagavond

Een fijne zondagavond

Wat was gisterenavond een fijne zondagavond. Vorige week had ik mijn opa gebeld om af te spreken en gisterenavond rond half 8 was ik bij mijn opa en rond half 10 was ik weer thuis. We hebben heerlijk zitten kletsen, thee gezet, chocolaatjes gegeten en we hebben ook gewerkt.

Je leest het goed opa en ik hebben samen gewerkt. Vandaag ga ik mijn foto’s ophangen in het gemeentehuis van Lekkerkerk bij Podium voor passie, bij deze expositie is er ruimte voor nog iemand en die kan de vitrine gebruiken. Vorig jaar werd mij gevraagd of ik hiervoor iemand wist en dat wist ik wel. Opa met zijn verzameling theepotten. Opa leek dit erg leuk maar wel in goede gezondheid want ja het was pas over een jaar toen ik het vroeg. Gisteren hebben we samen theepotten uitgekozen om tentoon te stellen en vandaag zal ik ze plaatsen in de vitrine.

Een fijne zondagavond

Mijn Opa heeft niet 10 theepotten en ook geen 20 nee elk plekje in huis heeft een theepot, zelfs in de kelder zal er vast één staan, elk plankje is vol en is er geen plek meer dan timmert hij er een plankje bij. Een theepot alleen is niet genoeg soms heeft hij ook de koffiepot, het suikerpotje en het melkkannetje. Velen heeft hij zelf gekocht, anderen heeft hij gekregen van familie, vrienden of totaal onbekenden die via via hoorden over zijn verzameling.

Op de website komt een stukje tekst te staan en hopelijk in het plaatselijke krantje ook, ik zou dit wel heel leuk vinden maar weet niet zeker of dit gebeurt. Mijn opa weet niet dat mijn vader stiekem een foto heeft genomen van zijn verzameling. Ik hoop zo dat als hij morgen het krantje openslaat het erin staat, zal alvast een mooi cadeau voor zijn verjaardag zijn.

Foto’s van de vitrine en mijn foto’s zullen deze week zeker hier verschijnen.