schermen

Een kijkje achter de schermen

Fotografie, ik neem er te weinig de tijd voor. Dat is echt zonde want ik kan er ook heerlijk twee hobbys mee combineren. Waarom doe ik dat te weinig? Sommige projectjes kosten nu eenmaal heel veel tijd. Heb ik er een berg spullen voor nodig en ga zo nog maar even door. Deze projectjes zijn voor mijn blog en instagram.

Voor instagram en mijn blog heb ik heel veel leuke foto ideeen maar sommige foto’s kan ik niet maken wanneer ik het idee heb. Zo heb ik geen atletiekbaan in de buurt om te gebruiken in mijn foto, hebben we geen bloemenvelden, is het strand dik een uur rijden, heb ik weinig tot geen props die matchen bij wat ik wil fotograferen. Hoe doen al die instagrammers en bloggers dat toch allemaal? Hebben ze vijftig kopjes in diverse kleuren, pastel boeken die zo prachtig zijn en dan heb ik het nog geen eens over de fotograaf want wie maakt die foto’s terwijl ze er zelf opstaan.

Laten we eerlijk zijn, de meeste foto’s maak ik even snel op een leuk ondergrondje. Dit kan zijn de steentjes bij mijn werk, of het mooie hekwerk, een witte plaat, of een muur als achtergrond. Nee heel moeilijk is het vaak niet maar toch wil ik af en toe creatiever zijn. Betere foto’s maken en dan vooral omdat ik het leuk vind. Leuk om er tijd in te steken en mooie beelden te maken.

Ik ben een ochtendje bezig geweest. Helaas geen bakken met foto’s aan over gehouden maar toch ik ben best blij met een aantal foto’s die ik gemaakt heb. Hoe het er op dat moment uitziet in huis dat is wat minder fijn. Overal liggen boeken want zo groot is het niet en alle ruimte die ik kan gebruiken probeer ik dan ook te gebruiken. Tijdens het fotograferen en nabewerken krijg ik zelfs hulp.

Mevrouw Mieps heeft tijdens het maken van de foto’s geholpen en ze heeft zelfs model gespeeld. Erna hielp ze ook mee net als Donder die bewaakte alle gegevens netjes. Heel gezellig als je thuis werkt en ze zo mee “werken”.

Niet alles heb ik thuis gedaan. Een aantal boeken heb ik mee naar buiten genomen en buiten een locatie gezocht wat bij het boek paste of wat een mooi beeld vormde. Onderweg kwam ik een mooie bloem tegen. Hiermee ben ik gaan kijken hoe deze het leukst bij een boek op de foto paste. De foto hieronder vond ik niet geslaagd maar geeft wel weer wat ik geprobeerd heb.

De uiteindelijke foto’s zullen op mijn instagram en blog volgen. Ik ben benieuwd hoe jij jouw foto’s maakt. Heb jij leuke ideeën en hoe voer je ze uit?