terugblik

Een terugblik naar twee keer CPC en de voorbereiding op vandaag

Vandaag is mijn eerste wedstrijd van het jaar. Om kwart voor drie sta ik aan de start van de City – Pier – City loop beter bekend als de CPC loop. Twee keer eerder stond ik aan de start bij de CPC en daarom een terugblik vandaag op de twee eerdere runs.

De CPC loop was op 8 maart 2014 mijn eerste grote wedstrijd. Met groot bedoel ik niet alleen de organisatie maar ook het aantal mensen wat aan de start staat en langs de kant. Ik liep de 10 km, ik finishte met een tijd van 1.06.54. Wat ik een hele prestatie vind met antibiotica vanwege een blaasontsteking. Ik genoot er van de sfeer en het parcours het was echt leuk om te doen. Het was ook de eerste wedstrijd waar we met velen van JKR aan de start stonden en dat maakte de sfeer vooraf ook extra leuk.

9 maart 2015 stond ik weer aan de start voor de 10 km. 1.06.03!! Sneller dan het jaar ervoor. Belangrijker dan dat. Ik heb die wedstrijd zo genoten, een rondje wezen hardlopen met een big smile op mijn gezicht en het bewijs is er op alle wedstrijdfoto’s. Mijn foto’s na de finish. De foto’s die gemaakt zijn op het station en hoe ik heel de avond op de bank zat. Big smile.

Dat laatste, die big smile is voor mij zo belangrijk. Niks is belangrijker dan genieten van de sport die je doet en te lachen en genieten. Trots kunnen zijn op de tijd die je loopt als je maar genoten hebt, weet wat je onderweg hebt gezien en wat je hebt gedaan. Dit jaar geen 10 km maar de halve marathon. Ja 21,1 km ik ga er weer voor. De afgelopen maanden heb ik hiervoor getraind en naartoe gewerkt. De afgelopen dagen kwamen de twijfels heb ik goed getraind? Had ik niet meer moeten doen? Meer trainen? Harder trainen? Meer afstanden moeten lopen? Meer rust moeten pakken? En dan heb je nog wat trek ik aan? Welk tempo ga ik lopen?

De afgelopen maanden heb ik goed getraind twee tot drie trainingen per week met hardlopen, twee trainingen in de sportschool en heel wat hoelahoop rondjes in de woonkamer. Trainingen van 18, 16, 14, 12 & 10 km. Tempo loopjes op woensdag en soms ook op zaterdag. Rustige duurlopen maar ook tempotestrondjes zijn er gemaakt. Op mijn voeding let ik meer, hoofdzaak ik niet om minder te wegen maar iets strakker in mijn vel te zitten en minder suiker in mijn lichaam te hebben. Bewuster met mijn voeding omgaan. Het is nog maar een begin waar ik mee bezig ben. Maar zoals je kan lezen neem ik het trainen serieus voor een halve marathon.

Twijfels die helemaal niet nodig zijn heb ik dus want ik heb getraind en ik ben er klaar voor maar toch ze komen daar kan ik niks aan doen. Bovenaan staat genieten en finishen met een Big Smile. Graag zou ik een mooie tijd willen lopen en zelf weet ik welke tijd ik wil lopen. Of het haalbaar is? Het is haalbaar maar je hebt nooit in de hand wat er gebeurt. Hoe ik me voel vandaag heb ik niet in de hand en het weer ook niet. Invloeden die ik niet kan bepalen kunnen mij wel beïnvloeden. Helaas begint de halve marathon pas om 14:45 wat voor mijn doen echt laat is. Met de metro ga ik relax van Rotterdam naar Den Haag en zal op het Malieveld me voorbereiden op de run en gezellig kletsen met vriendinnen die er ook gaan lopen voor we starten.

Ontzettend veel zin heb ik in deze run. Een route die ik nog niet gelopen heb. Beginnend bij het Malieveld gaan we door Den Haag naar Scheveningen over de boulevard en weer terug naar het Malieveld. het laatste stuk lijkt me het zwaarste het rechte stuk naar het Malieveld dat vond ik bij de 10 km al lang en bij de halve marathon is hij langer.

Wil je weten hoe het gaat dan kan je me volgen op de CPC app met nummer 8581 loop ik de halve marathon. Mijn startnummer vind ik trouwens echt heel mooi. Ik ben in 85 geboren en Rianne in 81. Helaas is Rianne er niet bij dit keer maar op deze manier toch een beetje wel. Op instagram zal ik als eerste delen hoe het geweest is dus hou dat zeker in de gaten. @donderdesign daar kan je me vinden.

Doe jij mee met de CPC en kan heb jij een terugblik op een eerdere CPC?