zaterdag

Een zaterdag met veel dieren

Zaterdag dat betekend voor mij weekend. In het weekend ga ik graag wandelen in de natuur, kijken wat er allemaal in bloei staat en genieten van de kleuren. Zo’n geel veld als hieronder daar kan ik echt enorm van genieten. Tijdens een wandeling vind ik het leuk om dieren tegen te komen en daarom wandelen we graag in het Kralingse Bos.

zaterdag

Als we gaan wandelen in het Kralingse bos dan nemen we altijd sla mee en soms ook wortels. Waarom? Voor de herten die vinden het heerlijk en genieten van de aandacht. Sommige herten zijn zo gewend dat we er komen dat we ze kunnen aaien. Zo enorm leuk is het dat de herten je gaan herkennen en je toelaten. We proberen altijd elk hert eten te geven maar sommige die dringen heel graag voor en toch proberen wij ze allemaal even veel te geven.

Vanaf de herten gaan we wandelen langs de plas, over de steigers. We gaan niet altijd over de steigers maar wanneer de kleine diertjes komen is dat wel erg leuk omdat je dan hele gezinnen in het water tegenkomt. Kijk naar deze kleine donsjes hoe apart ze eruit zien. Uiteindelijk worden het meerkoetjes en dat is toch heel anders dan wat je hier ziet. Heel apart dat ze er zo uitzien en later bijna helemaal zwart zijn.

Bij de grotere Meerkoet vind ik de poten fascinerend . Zo anders dan de rest van het lichaam. Ik kan er echt lang naar kijken hoe ze over de stenen lopen en met de kleintjes bezig zijn. Heerlijk is het om te zien hoe ze zo met elkaar bezig zijn en alle kleintjes in de gaten houden.

Onze weg vervolgen we naar de Kinderboerderij. Waar we eerst langs Twister gaan. Heerlijk hoe deze foto is gelukt van de oude dame met haar tongetje uit haar mond. Ze houd van knuffelen en aandacht maar ze is al oud en hoort steeds slechter maar knuffelen daar kan ze geen genoeg van krijgen.

Voor wie ik kom dat zijn Kraaltje en Croosje echt mijn vriendinnetjes! Ze vinden het zo lekker om geknuffeld te worden. Check die tandjes ook toch te schattig. Het geluid wat ze maken als we ze roepen is zo leuk helemaal knorren en enthousiast naar ons toe komen.

zaterdag

Na een wandeling gaan we nog even op bezoek bij mijn schoonouders, Dibby en Beer. Dibby de mooie dame maar kom niet te dichtbij want deze dame houd niet van aaien behalve als ze het zelf wilt. Dat zelf aaien dat mag echt zelden. Hoe ze reageert als ze langs je loopt of jij te dichtbij komt dat kan je op haar tweede foto zien. Een hele lieve Dibby verandert dan enorm.

Beer is de laatste die dag die we dan zien om mee te knuffelen (als we even onze eigen katten niet meerekenen). Deze kat is echt zo makkelijk dat je alles met hem kan doen. Optillen, knuffelen, pesten en meneer doet helemaal niks. Behalve soms wegrennen met zijn wiebel billen. Kan dat koppie enorm schattig toch.

zaterdag

Een zaterdag doorgebracht in en om het Kralingse bos met de dieren is voor mij een ideale zaterdag daar kan ik echt enorm van genieten.