middag

Een zonnige middag in Krimpen aan de Lek

Na een week werken waar ik wakker wordt als het donker is en thuis kom als het schemert is het heerlijk dat het deze zaterdag in de middag prachtig weer was. Voor de blog had ik een aantal foto’s nodig dus propte ik mijn rugzak vol met boeken en ging op pad. Helaas kon ik niet meer meenemen. De plek die ik uitkoos was perfect en ik ben blij met de foto’s die ik heb kunnen maken deze middag.

middag

In de herfst zoeken mijn ogen heel veel over de grond opzoek naar paddenstoelen. Bij ons in het park weet ik dat dit weinig nut heeft en daarom let ik meer op de bomen en bladeren of ze foto waardig zijn. Toch viel mijn oog bij het binnenlopen van het park op deze paddenstoel. Hij stond daar alleen en stak fel af tegen het groene gras. Dit vind ik kleine leuke vondsten.

De bomen zijn echt in herfstsfeer maar helaas is het hier allemaal groen en geel. Die mooie rode bladen hebben we hier maar weinig en zeker niet in het park. Gelukkig kan ik ook van deze bomen erg genieten, zeker met een blauwe lucht erboven.

Op het veld waar ik naartoe wilde zat een roofvogel, ik denk een buizerd. Hij hupte over het gras en dat was wel heel apart om te zien. Normaal zitten ze hoog in de bomen of zweven ze door de lucht. Ik bleef een tijdje kijken en gelukkig ging hij na een tijdje vliegen. Ik dacht echt dat hij gewond was maar gelukkig was dat niet zo.

Met een goed gevulde tas liep ik naar het plekje toe waar ik wilde fotograferen en het was fantastisch. Daarna wandelde ik terug naar huis maar natuurlijk met mijn camera in de hand om nog een paar mooie dingen vast te leggen.

Het zijn gewoon blaadjes maar het kan heel bijzonder zijn. Deze hierboven zie je mooi de diverse kleuren en de zon die erdoorheen schijnt. Dat maakt een wandeling mooier zulke kleine vondsten op een middag in november. Ik geniet echt van deze middagen hopelijk doe jij dit ook.