eetkalender

Eetkalender 2017

Aan de muur in de keuken hangt een kalender. Een eetkalender vol met inspiratie om een lekker bord eten op tafel te zetten. Voor ons een uitkomst want elke zaterdag zitten we weer te bedenken wat we voor boodschappen moeten halen. Elke keer is het weer een drama. Uiteindelijk eten we weer de standaard dingen en maken we maar heel af en toe wat anders. Volgend jaar niet meer.

Francesca is bekend van de site Francesca kookt. Hier deelt ze haar recepten, inspiratie, culinaire reizen. Volg haar op twitter en instagram en je raakt geinspireerd om recepten te maken, dingen uit te proberen en te gaan eten. Zoals ze zelf zegt op haar instagram account; Heeft niets met hyper, maar wel met lekker eten. En dat kan je zeker merken want de ene na het andere lekkere recept komt voorbij en niks low dit of low dat maar recepten met diverse ingrediënten.

Francesca heeft een Eetkalender gemaakt met 52 weekmenu’s. 52 weken van inspiratie wie wil dat nu niet? De kalender is heel gemakkelijk te gebruiken en er is over nagedacht. Elke maand begint met een seizoenskalender. Op de seizoenskalender staan de groenten, het fruit en de vis van dat seizoen. Je weet dan gelijk wat je in de supermarkt of bij de groenteboer kan vinden. Heel handig want aardbeien, asperges, nectarines en nog veel meer zijn niet in elk seizoen lekker ook al liggen ze al in de winkel. Naast de seizoenskalender vind je een overzicht wat er die maand op het menu staat.

Dan volgt er een weekoverzicht. Vijf dagen met veel ruimte en het weekend met iets minder ruimte om te schrijven. Onder de weekdagen vind je een foto van het recept van die dag. Ideaal de foto’s want ik wil wel zien wat ik misschien ga maken. Wanneer je de kalender openslaat vind je bovenaan het recept. Eerst de ingrediënten en dan wat je moet doen. De tijd hoe lang je ermee bezig zult staan staat erbij. Voor mij zeker een pluspunt want uren in de keuken staan wil ik niet en dan kan ik kiezen of ik een recept ga maken of niet. Gelukkig zijn de meeste recepten 30 – 40 minuten.

Aan de zijkant bij alle recepten staat een boodschappenlijst zo weet je gemakkelijk wat je die week nodig hebt. Zelf hoef je niet meer te zoeken, can it be easier? Heerlijk dat het zo gemakkelijk wordt gemaakt. Onder de recepten vind je ook soms tips. Wat voor tips? Of het favoriet is onder kinderen, wat je extra kan toevoegen aan het recept, variatietips en wat je met overgebleven dingen kan doen.

52 weken vol met lekkere recepten van kippenpoten met honing. soja en rijst tot preistampot met pesto  of neem eens de jambalaya. Voor iedereen staat er wel een recept in deze kalender. Bij ons gaan de weken gemakkelijker worden. In 2017 zal ik zeker met jullie delen wat ik allemaal maak uit deze kalender.

Wil jij ook voor heel het jaar inspiratie aan de muur? De Eetkalender 2017 van Fransesca kookt kan je voor € 19,99  bij bol.com  kopen (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Lev