Electric Run Rotterdam

Vorige week zaterdag liep ik met mijn zus de electric run in Rotterdam. Ik had kaartjes gewonnen bij Perry Sport. Samen met mijn zus wilde ik dit beleven. Rotterdam, lichtjes en hardlopen is voor mij een fantastische combinatie. Voor mijn zus Rotterdam, lichtjes en een feestje. Omdat zij geen hardloper is en ik rustig aan wilde doen, was het ideaal om dit samen te doen.

Zaterdag rond half 7 stonden wij al klaar om ons startpakket op te halen. Het was enorm druk bij Boompjes en veel mensen waren al verkleed en versierd. Omdat wij op de gastenlijst en vip waren hadden we een aparte rij om onze spullen op te halen. We konden lekker langs de hele mensenmassa. Dat was wel heerlijk, ook al begrepen sommige mensen niet waarom wij er langs wilden. We kregen een shirt, een ring, armband, verf, tasje en een bandje dat ons toegang gaf tot de vip-ruimte op het feest.

Na ons opgetuigd te hebben met alle versiersels gingen we naar de start. Bij de start kwam ik erachter dat ik al mijn lichtjes was vergeten om te doen. Ik deed er nog één om en de rest liet ik in mijn tas. De start was al erg mooi. Een DJ had een lekker muziekje aan staan en heel de rij mensen was verlicht. De start was in delen, zodat je onderweg genoeg ruimte had. Op deze manier had ook iedereen wel een echt startgevoel inclusief aftellen. Voor mijn zus vond ik dit ook wel erg leuk om te kunnen ervaren. De start was al erg leuk met al het licht en de sfeer. Het eerste stuk renden we richting de Erasmusbrug,  er was niks versierd en dat was wel jammer, maar wacht daar onder de brug wel. Wauw daar begon het dus echt.

Om de paar honderd meter waren er prachtige wereldjes gecreëerd. Het is de electric run, maar beter gezegd: walk, run en geniet. Een run waar je niet doorheen rent, maar doorheen gaat en elke keer stop je even om goed te kijken en te genieten. Er hangen paraplu’s in de lucht, er is een veld met ballonnen, bloemen, bogen waar je onderdoor loopt en het geluidje hoort van Mario Bros… pling pling.

Het park bij de Euromast was zo mooi. We namen wat te drinken uit de hele mooie bekertjes die ook licht gaven. We hebben door het park gewandeld omdat het enorm mooi was maar ook omdat je niet kon zien waar je liep en dat blijf ik toch eng vinden. In het park waren ook Stop aids now ballonnen. Stop aids now is het doel waarvoor gelopen werd.

Het parcours was 4.58 km lang en we hebben er rond de 40 minuten over gedaan (stilstaan niet meegerekend). We kwamen aan op een enorm plein waar al een feestje aan de gang was. We gingen naar de vip ruimte. Hier dronken we wat en keken over het terrein naar alle mensen. Na wat gedronken te hebben zijn we bij de mensen beneden gaan feesten. We hebben lekker naar de muziek geluisterd en gedanst.

Vier dagen voor de electric run meldde ik mijn zus dat ze mee ging doen aan deze run. Normaal doet ze niet aan hardlopen, maar omdat dit een fun run was vroeg ik het haar. In de sportschool is ze gelukkig wel actief dus ze is geen bankzitter. Ik ging ook voor het genieten en niet voor de tijd. We hebben zelfs de laatste kilometer in 7.58 gelopen en dat vind ik echt knap. Rietje ik ben trots op je en blij dat we dit ook samen hebben gedaan.