Spaanse

Elena Armas – De Spaanse liefdesleugen

Wauw dit boek was zo veel dikker dan ik had verwacht! Met 500+ pagina’s was het voor mij het dikste boek van dit jaar wat ik gelezen heb. Totaal niet verwacht voor een feelgood boek dat het zo dik zou zijn. Bij sommige boeken denk ik wel eens zaten er maar meer pagina’s in dit boek maar helaas voor De Spaanse liefdesleugen werkte het niet zo maar toen ik eenmaal op gang was kon ik niet meer stoppen met lezen dus het is toch nog goed gekomen met de hoeveelheid bladzijdes.

Waar gaat De Spaanse liefdesleugen over?

Eindelijk! Catalina, de hoofdpersoon in ‘De Spaanse liefdesleugen’, heeft een Amerikaanse vriend en neemt hem mee naar de bruiloft van haar zus. Althans, dat denkt haar familie. Vier weken is echter niet veel tijd om een vriend te vinden en hem ervan te overtuigen de Atlantische Oceaan over te steken naar Spanje. Gelukkig biedt de bloedirritante en arrogante Aaron Blackford zich aan als date, tot ongenoegen van Catalina. Helaas heeft ze niet heel veel andere opties… Kan ze haar leugen volhouden met deze man aan haar zijde?

spaanse

Wat vond ik van dit dikke boek?

Het verhaal begint wat traag met heel veel informatie over Catalina over hoe ze is in diverse situaties en is ze druk aan het werk. Helaas laat ze zichzelf niet van haar beste kant zien en denk ik wel eens meid kom op doe even rustig en lief. Wanneer ik verder las veranderde mijn mening over Catalina wel zeker door de uitleg die ze zelf geeft op de situaties waar ze zich in bevond. Aaron is heel anders die vind ik vanaf het begin een heerlijke man.

De schrijfstijl vind ik niet heel erg vlot lezen, zeker de eerste hoofdstukken niet. Hierdoor had ik een klein beetje moeite erin te komen. Waardoor het niet vlot loopt komt door de gedachtes van Lina die heel uitvoerig voorbij komen. Aan de ene kant kan dit fijn zijn want je krijgt echt een goede inkijk maar het had minder gekund waardoor het verhaal vlotter loopt. Hoe verder ik kom hoe vlotter het wel loopt en wil ik niet stoppen met lezen. Zeker vanaf wanneer Aaron en Catalina op reis gaan zit ik er helemaal in en kan ik niet stoppen met lezen en genieten van de twee. Vanaf dat moment zit ik echt in een Feelgood boek waar ik een fijn gevoel van kreeg.

De Spaanse Liefdesleugen heb ik gekregen en gelezen samen met de hebban leesclub. Dit was erg leuk om aan mee te doen en na het lezen vragen te beantwoorden en de antwoorden van anderen te lezen. Ben je benieuwd geworden naar De Spaanse liefdesleugen na het lezen van mijn recensie? Het boek is voor € 20,- te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)