Dagboek

Elke dag een zin – Een dagboek voor vijf jaar

Een dagboek bijhouden daar ben ik niet goed in. Daar vind ik mijn leven niet interessant genoeg voor. Dan heb ik dagen dat ik elke keer bijna hetzelfde schrijf. Vanmorgen om 6 uur opgestaan, Donder en Mieps geknuffeld, ontbijtje met een boek ….. De lijnen van mijn dag zijn heel vaak hetzelfde wat tussendoor gebeurt ja hoe schrijf je dat op. Op papier komen sommige leuke situaties toch anders over dan wanneer je ze verteld dus schrijven vind ik soms leuk en fijn maar zeker geen lange epistels. Elke dag een zin is een perfecte uitkomst om toch wat te noteren maar op een hele andere manier.

Dagboek

Een dagboek voor vijf jaar

Elke dag een zin daagt je uit om vijf jaar lang, iedere dag opnieuw, je dag te beschrijven in één zin. Schrijf op wat je die dag dacht, vond, deed, voelde, zag, proefde, hoorde, waar je was of wat je weggaf of kocht! Zo heb je een prachtig verslag van je leven en weet je jaren later nog precies wat je dagelijks bezighield. Eén zin zegt meer dan duizend woorden!

Vormgeving en stijl

De cover is echt prachtig met roze kleur en een prachtige gouden folie voor de tekst en de rand en bloemen. Het lint is zacht roze en de pagina’s zijn crème. Bovenaan de pagina is het wisselend roze of goud aan de bovenzijde. De datum van de dag staat bovenaan. en eronder vindt je vijf blokjes met regels en voor de regels staat 20….. zo kan je zelf invullen welk jaar het is. Zelf ben ik een persoon die zomaar drie maanden vergeet het in te vullen en dan weer begint. Het wordt dan een bijna zes jaren boek maar dat kan gewoon want door de laatste twee cijfers zelf in te vullen weet je welk jaar je het hebt ingevuld.

Met de prachtige bloemen op de achtergrond die de ene keer bovenaan staan en de andere keer onderaan is het dagboek heel subtiel vorm gegeven. Dit is echt een dagboek die rust uitstraalt en fijn is om in te schrijven. Er staat één zin per dag maar met vijf regels maak ik er gewoon een korte samenvatting van of wat er leuk was die dag in twee of drie zinnen. Vanaf 11 augustus ben ik er zelf in aan het schrijven. Hier en daar moest ik een dag of twee inhalen maar verder heb ik een hele verzameling aan dagen al gemaakt.

Een ideaal dagboek voor mensen die geen lange verhalen willen schrijven en een geweldig boek om cadeau te geven of krijgen. Te koop bij bol.com voor € 14,99 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus