crazy

Elke van Huffel – Crazy cat lady-boek

Op mijn telefoon staan meer kattenfoto’s dan van welk onderwerp dan ook. Het eerste wat ik doe als ik thuis kom is Donder en Mieps knuffelen. Zelfs nog voor ik mijn man een zoen geef. Wanneer er één van de twee niet kom zoek ik toch ik hem of haar gevonden heb. Het Crazy cat Lady-boek past dus zeker wel bij mij. Sinds 10 jaar heb ik mijn eigen kat in mijn leven en daar hebben we vier jaar later nog een meisje aan toegevoegd. Ik kan me niet voorstellen dat we geen kat meer in huis zouden hebben.

Doe jij je weleens tegoed aan een kattenfilmpje op YouTube – of honderd? Nestel je je het liefst met een latte macchiato in je favoriete kattencafé? Heb je… een Instagramaccount voor je kat? Proficiat en welkom in de club van de Crazy Cat Ladies! Met het Crazy Cat Lady-boek leer je je favoriete huistijger nog beter kennen. Maak leuke kattenspullen, voer samen met je huisdier knotsgekke opdrachten uit, bewaar de mooiste herinneringen en duik in de wondere wereld van het meest mysterieuze dier ter wereld. Iedereen met een kat heeft recht op minstens één Crazy Cat Lady-boek!

Herkenbare tips maar ook nieuwe tips worden er gedeeld in het Crazy cat lady-boek. Zo is onze Mieps heel speels als je met een rietje gaat spelen. Donder die wordt helemaal gek van wattenstaafjes. Maar lees ik meer speeltjes waar de katten gek op kunnen zijn. De DIY zonder moe te worden zijn geweldig. Een kartonnen Zalando doos is de DIY zonder moe te worden. Je besteld een kledingstuk, pakt het uit en zet de doos op een willekeurige plek en de katten zijn er gek op.

Natuurlijk kan in het Crazy cat lady-boek de pagina niet ontbreken met tips voor leuke kattenfilmpjes. Jammer dat je ze niet direct af kan spelen in het boek. Wel weer een voordeel want anders had ik uren op die pagina blijven hangen. Op de pagina is ook plek om je eigen favoriete kattenfilmpjes te noteren. Door het hele boek heen kan je na de tips die gegeven worden je eigen tips, ervaringen of favorieten noteren. Zo is er een pagina met plekken die je moet bezoeken als kattenliefhebber. Mijn favoriete plek kan ik niet erbij noteren want die staat er al tussen; Torre Argentina Cat Sanctuary in Rome. Echt een enorme tip op dat te bezoeken.

Naast leuke tips en kattenfilmpjes kom je ook dingen te weten over katten en dat is zeker interessant. Zo heb ik geleerd wat de snelheid is wat een kat kan halen als hij rent en dat is echt snel. Een hele goede tip staat erin. De Vlaamse minister van dierenwelzijn heeft een huisdiersticker gelanceerd die dierenlevens moet redden in noodsituaties. De sticker kan je op je raam plakken zodat hulpdiensten weten dat er huisdieren zijn die gered moeten worden wanneer het nodig is.

Zoek je een leuk en grappig boek voor een echte cat lady dan moet je dit boek kopen voor haar. Wil je zelf wat nieuwe weetjes over katten lezen, leuke dingen over je kat noteren dan kan je hem natuurlijk ook voor jezelf aanschaffen. Ik heb erg genoten van het boek, de vrolijkheid spat ervan af. Het is rijk geïllustreerd met leuke illustraties gemaakt door Laura Janssens.

Alle Crazy Cat-Ladys koop dit super leuke en grappig geïllustreerde boek het is te koop bij bol.com voor € 17,50 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan New Book Collective