week

Elke week een lijstje

Lijstjes, ik heb er al duizenden van gemaakt. Wat er allemaal staat op die lijstjes is echt van alles en nog wat. Ik kan van allerlei dingen lijstjes maken. Een boodschappenlijstje, boekenlijstje, to do lijstje, weeklijstje, daglijstje, werklijstje, zo kan ik nog wel even doorgaan met wat voor lijstjes ik allemaal maak. Wat het voor me doet is rust geven in mijn hoofd en dat is lekker.

Veel lijstjes maak ik om dingen te onthouden of een planning te maken maar er zijn ook leuke lijstjes die ik kan maken. Ik heb een geluksdagboek voor een jaar waarin ik elke week een lijstje kan invullen. Elke week een lijstje bevat 53 lijstjes om in te vullen. Er staan hele makkelijke lijstjes in maar de meeste lijstjes zetten me wel even tot denken voor ik wat neerschrijf.

Wat voor vragen staan er in Elke week een lijstje?

Wat voor lijstjes maak ik dan zal je je afvragen. Elke week staat er een andere vraag waarbij ik mijn antwoorden in kan vullen. Een paar voorbeelden; Welke dingen geven je een gevoel van vrijheid? Maak een lijst van favoriete restaurants, Maak een lijstje van de mooiste boeken die je gelezen hebt, Maak een lijst van wensen die je hebt, Schrijf op waar je goed in bent. Dit zijn een paar voorbeelden en dan zie je al gelijk dat de ene vraag makkelijker is dan de andere. Een lijst met wensen is makkelijker dan opschrijven waar ik goed in ben. Toch ga ik er dan over nadenken en een lijstje maken.

Elke week een lijstje is gericht op de zonnige kant, de mooie, leuke, inspirerende, diepzinnige dingen om je heen en zo ontdek je mooie herinneringen maar ook inzichten of plekken die je eigenlijk weer op wilt zoeken omdat ze favoriet zijn bij je. Elke week vul ik mijn lijstje in en meestal niet in één keer want ik lees wat er bij de week staat en als ik dan gelijk iets weet vul ik het in maar in de loop van de week wordt het lijstje langer en langer. Net voor ik naar bed ga pak ik het boekje erbij en vul het aan.

Bij elk lijstje heb je twee pagina’s die je kunt invullen. Genoeg ruimte om alles te kunnen noteren en soms veel te veel. Maar beter te veel dan te weinig ruimte. Onderaan de pagina staat een kleine notitie. De notitie kan zijn om iets te onthouden, actie te ondernemen, een gedachte of een to do. Lijstje 36 : Schrijf op hoe jij voldoening uit je werk haalt. Bij deze pagina staat onderaan Gedachte: Het is goed om vaker stil te staan bij de positieve aspecten van je baan – je werk neemt een groot gedeelte van je leven in en dit houdt je gemotiveerd. Dit is een voorbeeld van hoe een pagina eruitziet, niet alleen jouw lijstje maar ook nog een tip of een actiepunt.

Meer dan alleen lijstjes

Naast lijstjes maken word ik erg gelukkig van mooie foto’s bekijken en fijne quotes. Elke week een lijstje maakt me erg gelukkig door de vormgeving waar aandacht aan besteed is. Een zachte kaft met mooie kleuren, foto’s om bij weg te dromen, quotes alleen op een pagina of mooi geïllustreerd. Warme foto’s waar ik alleen maar gelukkig van wordt en me een fijn gevoel bezorgen. Quotes die passen bij de lijstjes die je invult. Lijstje 31: Wat zou jij aan de wereld veranderen ernaast de quote Love Life Hope Believe. Dit vind ik een hele passende quote bij het lijstje.

Ik hoef je denk ik niet meer te vertellen hoe enthousiast ik ben over dit boekje. Het is mooi om stil te staan bij mooie fijne vragen en te beantwoorden. Wanneer het 1 januari is mag ik lijstje 1 invullen en daar heb ik echt wel zin in. Een lijstje met doelen en dromen voor het nieuwe jaar. Nu ben ik begonnen bij 43 want ik kan nooit wachten tot een nieuw jaar en het is niet erg je kan elke week beginnen in dit boekje dat is het fijne.

Maak jouw lijstjes ook leuker en niet alleen maar to do lijstjes en boodschappenlijstjes. Voor  € 12,50 is Elke week een lijstje te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC