Ellen Hoog - In perfecte conditie

Ellen Hoog – In perfecte conditie

2x Olympisch Goud (Peking 2008, Londen 2012)  2x Wereldkampioen (Madrid 2006, Den Haag 2014) 3x Europees kampioen (Dublin 2005, Amstelveen 2009, Mönchengladbach 2011) 2x Nationaal kampioen in 2009 en 2013 met AH&BC 1x Hockey World League kampioen (Tucumán, Argentinië 2013) Nominatie voor talent van het jaar in 2005 en 2008 Nominatie voor beste speler van de wereld 2013 Beste speler van het toernooi (WK Hockey 2014) Amsterdamse sportvrouw van het jaar 2014 Beste speler van het jaar 2014 en een lichaam en conditie waar ik van droom. Over wie ik het heb? Ellen Hoog. En laat ze nu een boek hebben gemaakt met daarin haar trainingen en recepten.

In perfecte conditie bevat 42 gezonde recepten, 3 guilty pleasures en 36 sportoefeningen onderverdeeld in 6 work-outs. Het boek is logisch verdeeld in hoofdstukken; juices & smoothies, ontbijt, healthy breaks, lunch, power snacks, diner en guilty pleasures. Na elk hoofdstuk met recepten komen er meerdere pagina’s met een work-out. Er is nog één ander hoofdstuk en dat is Rust. In rust gaat het over het lichaam rust gunnen natuurlijk en dat is ook heel belangrijk.

In perfecte conditie vind ik een heel fijn kook/work-outboek. De recepten of drankjes zijn voor 1 of 2 personen en dat is wel erg fijn want elke keer recepten voor vier personen delen is nou niet echt leuk en soms smaakt het ook heel anders. Alle ingrediënten zijn in de supermarkt te vinden wat zeker een pluspunt is. Alle ingrediënten staan er overzichtelijk in en het bereiden van de gerechten wordt kort maar goed uitgelegd.

Ellen Hoog - In perfecte conditie

Bij de recepten staan culi tips en/of sport tips. De culi tips bevatten tips met hoe je iets kan vervangen, een extra toevoeging en wat je er allemaal mee kan doen. De sport tips leggen uit waarom het goed voor je is en wanneer je het beste het sapje of gerecht kan eten.

Ellen Hoog - In perfecte conditie

De work-outs zijn divers en nog aardig pittig. Voor mij als hardloper zijn ze erg fijn ook. Het zijn oefeningen waarmee de core en de benen getraind worden. De ene keer doe je single  leg calf raises dan bent over rows en agility. Wanneer ik even niet weet wat voor oefeningen routine ik moet doen kan ik dit boek erbij pakken en een van de routines doen die zijn samengesteld.

Het boek is erg mooi vormgegeven met prachtige foto’s. De energie spat van de foto’s af. Hieronder zie je een voorbeeld van zo’n energie power foto.

Het boek van Ellen Hoog is hier te koop en ik vind het zeker een aanrader. Binnenkort ga ik een guilty pleasure recept maken en velen van de andere recepten gaan jullie zeker voorbij zien komen. Ben je benieuwd je kan me altijd volgen op instagram.