Elvin

Elvin Post – De cursus

Een eiland. Negen cursisten. Niemand kan weg…. Elvin Post zou niemand van het eiland willen zijn. Dat was zijn antwoord tijdens de online boekpresentatie op de vraag; Welk personage zou je willen zijn uit jouw boek. Door het antwoord van Elvin Post was ik nog benieuwder naar zijn boek De cursus. De omschrijving had me al getriggerd maar dit antwoord nog meer en wie zou ik na het lezen van De cursus willen zijn. 

Carol Arrington heeft een droom: schrijfster worden. Door omstandigheden en uitstelgedrag is het er nog niet van gekomen. Dan wijst een vriendin haar op Kill Your Darlings, een jaarlijkse schrijfcursus op Big Rock Island van bestsellerauteur Victor Aster. Carol besluit ervoor te gaan. Maar wanneer op het eiland vlak na elkaar twee cursisten om het leven komen en communicatie met het vasteland onmogelijk blijkt, begint ze al snel te begrijpen dat haar doel om een boek van de grond te krijgen weleens zou kunnen veranderen in een strijd voor haar leven.

Het boek begint met de aanleiding waarom Carol naar de schrijfcursus op Big Rock Island gaat. Een bijzondere setting een schrijfcursus op een eiland. Na een korte intro waar we al kennis maken met Carol daarna lees je per dag hoe de cursus is, wie de andere cursisten zijn en wat ze allemaal beleven op Big Rock Island. De personages wisselen elkaar in de hoofdstukken die je leest af. Wanneer je vanuit een persoon leest staat dit bovenaan het hoofdstuk vanuit wie je leest. Heel fijn dat dit gedaan wordt want dan weet je gelijk wie je voor je hebt. Tussendoor zijn ook algemene hoofdstukken waar iedereen aan het woord is. Het is leuk om vanuit meerdere personen te lezen zeker met wat er allemaal gebeurt op het eiland. De hoofdrol is wel echt weggelegd voor Carol aangezien je het meest vanuit haar leest.

Elvin

De spanning in het verhaal wordt langzaam opgebouwd. In het begin dacht ik echt wat gaat er komen om dit een thriller te maken maar toen het eenmaal begon was ik echt benieuwd hoe het in elkaar zat. De spanning wordt goed opgebouwd en het plot is goed uitgewerkt. Ik heb enorm genoten van deze thriller en het was een fijne kennismaking met voor mij een nieuwe schrijver. Die al wat meer boeken naast De cursus op zijn naam heeft staan.

Wie zou ik willen zijn uit De cursus? Ik denk dat ik dan voor Carol ga natuurlijk kan ik hier niet over uitweiden want dan verpest ik heel het boek. Wat ik wel kan zeggen is dat het personage me het meeste aansprak en het dichtst bij mezelf kwam.

Een heerlijke thriller met een goede opbouw en een einde waarin ik niet had voorzien wat er daar zich ontvouwde en wie er verantwoordelijk was voor alles wat er op het eiland gebeurde. De cursus van Elvin Post is voor € 20,99 kopen bij Bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Ambo Anthos