End of the year 2018 recap

End of the year 2018 recap

Het is tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar met een End of the year 2018 recap. Daarmee blik ik terug op mijn plannen/doelen voor 2018. Wat is gelukt wat ik wilde en wat heb ik bereikt het afgelopen jaar.

Mijn plannen/doelen heb ik in het begin van het jaar opgedeeld in categorieën; hardlopen, healthy, boeken, doen, bloggen. Op deze manier zal ik ze nu hier ook bespreken. Een recap per maand ga ik niet schrijven want dat doe ik al met mijn maandoverzicht. Ik blik meer terug over de doelen die ik stelde voor mezelf en natuurlijk bij doen komen er wat momenten voorbij die ik beleefd heb het afgelopen jaar.

Hardlopen in 2018

Wat had ik grote plannen dit jaar met hardlopen. Het plan was CPC halve marathon, Zandvoort Circuit Run Halve marathon, Kwart marathon Rotterdam, Gemert city run 10 km race naar PR, Hemelvaartsdagloop, Ronde van West, Eindhoven Halve marathon, Halve marathon Dordrecht en afsluiten met de Bruggenloop. Dit is allemaal niet gebeurt. Ik liep de halve marathon tijdens de CPC, de halve marathon in Zandvoort en de Kwart marathon en toen werd de stopknop ingedrukt. Plannen ontstaan soms heel spontaan maar soms moet een knop noodgedwongen ingedrukt worden.

Ik heb hard gewerkt voor mijn halve marathons maar mijn lichaam wilde niet meer. Mijn rug gaf signalen die niet juist waren. Genieten blijft het hoofddoel voor hardlopen en genieten kon ik niet meer op deze manier. Stoppen was de beste keuze die ik kon maken. Natuurlijk baalde ik maar dit lichaam moet nog heel veel jaar mee. Helemaal niet actief zijn is niks voor mij. Hardlopen werd wandelen. Zo kwam ook de avondvierdaagse voorbij en langzaam ging ik weer hardlopen. Gewoon standje relaxt, genieten en doen wat ik wil. Toen opeens was daar de kans om de Harbour run te lopen door Flexpower en die kans greep ik. Wat mij een boost gaf en daardoor pakte ik lekker door. De winter vind ik nu wat lastig maar de flow is er wel alleen het gaat allemaal nog niet zo snel en ik kom nog niet zo ver maar ik maak fijne rondjes en dat vind ik het aller belangrijkste. Ik heb van deze periode ook veel geleerd. Geleerd wat ik nu echt wil met hardlopen en wat ik belangrijk vind en daar moet de focus op liggen.

Healthy

Op het healthy gebied gaat het goed. We proberen wat gezonder te eten. We eten veel broccoli en rijst maar heel gevarieerd is het nog steeds niet. De cola staat op dit moment al 60 dagen dicht in de kast. Geen druppel gedronken ook al zou ik het af en toe willen maar ik wil er niet afhankelijk van zijn en dat was ik nu soms weer wel. Suiker is echt een slechte en lekkere dingen want is het in huis dan neem ik het. Hier is nog veel verbetering in te krijgen en dit project is dan ook nog niet klaar.

Boeken in 2018

Rond de 60 boeken staat de teller op. Echt heel veel. Ik heb nieuwe auteurs ontdekt, romans gelezen maar ook boeken waar ik veel van kan leren. Helaas heb ik iets wat ik graag wilde niet gedaan. Ik wilde boeken uit mijn kast lezen die er al een tijdje stonden. Helaas is me dit niet gelukt door de vele boeken die ik dit jaar koccht en kreeg. Wat me wel gelukt is, dat is elke week lezen. Iets wat ik belangrijk vind want het is even dat momentje voor mezelf. Een uitgebreider artikel over de boeken van 2018 kan je hier lezen.

Doen in 2018

In februari ben ik met vrienden een weekend weg geweest, we bleven in Nederland met eten, kletsen, hardlopen en gezellig samen zijn. Kort hierna ben ik met Rianne naar Back to the ’90’s in Ahoy geweest, dat was echt heel gaaf. Het volgende wat al heel lang gepland stond was Groots met een zachte G van Guus Meeuwis in Eindhoven. Rianne en ik hebben dit cadeau gedaan aan onze ouders wat was het enorm tof en gezellig. Perfecte plekken en een top sfeer wat hebben we genoten.

We zijn met zijn vieren naar Culinesse geweest en dat was echt weer rop. Vip op donderdag met te lekker eten op het ponton. Jammer van het slechte weer maar we hebben toch gewacht op Blof. Ik wilde een bezoek aan een museum brengen en dat werd het stedelijk in Amsterdam dankzij Eveline. Wat een toffe tentoonstelling hebben we bezocht.

Iets nieuws leren, doen we dat niet elke dag nieuwe dingen leren? Ik ben wel begonnen aan een fotografie cursus via Kamera express maar ik heb deze nog niet afgemaakt. Er is zo veel te doen, te ontdekken en te leren. Eerlijk, naast mijn werk is dat soms best lastig want sporten, huishouden en tijd besteden aan anderen hoort daar ook bij. Toch vind ik het belangrijk mezelf te blijven ontwikkelen.

Naast all dingen die ik een beetje al wist te willen doen heb ik meer mooie dingen gedaan. Met Eveline en haar gezin en Rianne naar de Dino’s in Schiedam en met mijn ouders, Rianne en Eveline naar Glow. Kwam Nicole in mei naar Rotterdam voor een bevreidingsdagrondje hardlopen en ging ik naar Wierden om met Nicole te hardlopen op haar verjaardag. Had ik een harbour door Flexpower en trampoline springen met de Anitameisjes. Ik ben naar enorm veel lezingen geweest en daar heb ik elke keer weer iets geleerd. Met mijn moeder heb ik twee super leuke fiets routes gemaakt en met mijn vader ben ik naar de Fotofair geweest. De avonden met vrienden waar we lekker aten en gezellig kletsten en met de honden knuffelden en waar we altijd terecht kunnen. Ik weet zeker dat ik een aantal dingen vergeet maar dit waren toch wel hoogtepuntjes.

Bloggen

Helaas is me op het blog niveau niet alles gelukt wat ik gehoopt had. Niet erg dan is er nog meer om aan te werken. De bezoekersaantallen bleef in een aantal maanden lager dan verwacht maar erna zat er een enorme stijgende lijn in. Achteraf gezien kan ik zien waar het gebeurde en snap ik het ook. Ik heb de laatste maanden nieuwe contacten opgebouwd doordat ze mijn blog gevonden hadden. Ik vind het mooi hoe mijn blog gevonden wordt door auteurs en uitgeverijen. Niet alle samenwerkingen zouden passen bij mijn blog en daar ben ik eerlijk over geweest. Zo heb ik de vraag gehad e-books te recenseren. Hier heb ik moeten aangeven dat ik dat niet doe want ik heb geen ereader en lees geen boeken op mijn telefoon. Een keuze die ik maak omdat dit zo voelt of past bij mij, en zo hoort het ook.

Mijn allerbelangrijkste goals voor 2018 zijn rust nemen waar nodig, doen waar ik gelukkig van wordt en genieten van zo veel mogelijk dingen.

Dit hierboven heb ik zeker gedaan. Ik heb vaker nee gezegd. Nee tegen mensen en tegen mezelf. Ik heb zeker geleerd meer rust te nemen. Rust door gewoon thuis te blijven, één ding in het weekend te plannen, even niks doen. Doen waar ik gelukkig van wordt doe ik ook zeker en genieten. Genieten van kleine dingen vind ik erg belangrijk. Het was een mooi jaar met mooie, leuke en bijzondere momenten. Ik heb geleerd van momenten wanneer iets niet ging, niet elke dag was makkelijk maar juist daar leer je van.

Hoe was jouw jaar?