erken

Esther Verhoef – Erken mij

Dunne boekjes waarom zou ik die lezen? Beter gelijk een boek van 300 bladzijdes waar ik in kan duiken. Toch is het soms heel fijn een dun boekje te lezen. Deze lezen fijn ter afwisseling, ter kennismaking of om gewoon even te lezen.Om gewoon even wat te lezen heb ik laatst Erken mij uitgekozen om te gaan lezen.

Erken mij van Esther Verhoef is voor mij een tussendoor boekje. Alleen is het zeker geen tussendoor verhaal. Het is een echte literaire thriller. Op het verkeerde been gezet en niet verwacht hoe het einde zou verlopen dat is voor mij Erken mij.

Daphne Hoveling, 28 en single, is een halfjaar in therapie geweest bij de veertien jaar oudere psycholoog Etienne Segers voor een burn-out. Als de therapie ten einde loopt nodigt Etienne zijn cliënte uit voor een romantisch weekend in Parijs, de stad waar hij is geboren. Maar de dubieuze idylle wordt al op de eerste avond ruw verstoord `Erken mij is een kort verhaal van Esther Verhoef dat is verschenen ter gelegenheid van Juni Maand van het Spannende Boek 2009.

erken

Dit soort boekjes zijn echt fijn als je een schrijver zijn stijl wilt voelen voor je een dikker boek koopt. Esther VErhoef kende ik al voor ik Erken mij las maar ik kan wel zeggen dat wat je leest in Erken mij komt ook in haar andere boeken terug. Dat gevoel van spanning, de verkeerde richting opgestuurd worden en een goed verhaal.

Lees jij wel eens korte verhalen om zo kennis te maken met een nieuwe schrijver?

Erken mij is als e-book voor € 3,99 te koop bij Bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)