weerzien

Eva de Wit – Weerzien in Italië

Een huis in Frankrijk was mijn kennismaking met Eva de Wit een zomerse feelgood. Van Weerzien in Italië verwacht ik dat het ook een heerlijke feelgood is die je wilt lezen in de zon, wilt wegdromen bij mooie landschappen en fijne gebeurtenissen. Weet Eva de Wit me weer te boeien met een boek? Een leuk detail is dat de cover net als voorgaande covers strohoeden hebben het begon met vier toen drie nu twee en het zijn dezelfde als op de eerdere edities. Hierdoor passen de boeken bij elkaar en dat vind ik leuk zulke details.

Lucia gaat met haar zusje Dani in Italië op zoek naar haar biologische vader. Hun moeder Jette is sinds kort opgenomen in een verzorgingshuis omdat ze dementerend is. Bij het opruimen van haar huis zijn ze liefdesbrieven en een oud fotoalbum tegengekomen waarbij hun moeder aangaf dat Davide op de foto’s stond en dat dat de vader van Lucia is. Samen gaan ze richting Italië en beginnen de zoektocht maar tijdens deze zoektocht komen er nog meer geheimen boven en komen ze meer en meer over hun verleden te weten. Willen ze sommige dingen wel weten en wie zijn ze nu, de zusjes hebben veel vragen in hun zoektocht.

Weerzien in Italië heb ik in twee dagen uitgelezen. Het verhaal was echt leuk om te lezen, ik werd meegetrokken in het verhaal. Wie is nu de vader van Lucia en Dani? Wat is er allemaal dertig jaar geleden gebeurt en waarom wordt er zo afstandelijk of geschrokken gedaan door de mannen die ze tegenkomen wanneer ze vragen naar Davide? Ik hou wel van een beetje spanning en zoektocht in een roman het geeft een andere draai aan een boek niet alleen maar liefde en romantiek maar een zoektocht naar antwoorden en dan ga ik automatisch zelf meedenken. Wat is er precies gebeurt, waarom wil iemand geen contact, waar is die persoon heen en waarom doet de ander zo.

Terwijl je aan het lezen bent krijg je een goede omschrijving van de omgeving en heb je het idee dat je het even voor je ziet, even ben ik in Italië en Frankrijk en niet meer op mijn balkon. Beeldend wordt alles omschreven, hoe ze zitten aan de tafel bij Rene, hoe het kasteel eruitziet met zijn gangen, trappen en uitzichten. Dit allemaal zorgt voor een levend beeld van de situaties en daar hou ik van. Er zitten meerdere liefdeslijnen in het boek en dat maakt het weer het heerlijke romantische deel. Toch is het niet alleen maar romantiek want niet alle liefdes kunnen beantwoord worden en daar leef ik dan weer heel erg in mee en ben ik benieuwd hoe het gaat lopen en hoop ik op een wonder voor die twee.

In het boek kwam ik nog een mooie zin tegen waar we allemaal wel eens naar mogen luisteren; Veel plezier! En pak het geluk, wees niet te aarzelend hé!

Weerzien in Italië was genieten om te lezen en is voor mij een fijner boek dan Een huis in Frankrijk, er zat meer in van alles spanning, liefde, mysterie, ziekte. Ik heb tijdens het lezen genoten van de reis die de twee zussen aflegde en de ontdekkingen die ze deden. De laatste bladzijde sloeg ik om met een enorme glimlach op mijn gezicht. Zon, balkon, een windje voor verkoeling en Weerzien in Italië in je handen noem ik een prima combinatie om te genieten. Dit boek is voor €15,00 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning

Bewaren