Eva de Wit - Een huis in Frankrijk

Eva de Wit – Een huis in Frankrijk

Tien jaar geleden vertelden ze elkaar alles en trokken met elkaar op. Tien jaar waarin veel is gebeurt en ze lijken allemaal geslaagd in het leven. Is dit wel waar? Is Melanie gelukkig in haar landhuis met Jean? Waarom verteld Eva niet wat Martijn met haar doet. Waarom rijd Jessica geen auto? En dan heb je Suus die het maar moeilijk vind om te accepteren dat kindje nummer drie onderweg is.

Eva de Wit - Een huis in Frankrijk

Een huis in Frankrijk is de debuutroman van Eva de Wit. Het is een typische chicklit. Romantiek, vriendinnen, de nodige problemen, lekkere mannen en toch het einde waar het altijd weer goed komt. Er is niet één specifieke hoofdpersoon wat normaal wel vaak is bij een chicklit. Je begint eerst met Melanie en die lijkt de hoofdrol te krijgen maar al gauw komen Nina, Jessica en Suus ook genoeg in het boek voor en blijven ze niet oppervlakkig aanwezig. Elk personage in het boek leer je beter kennen. Wat ze leuk vinden, hun verleden, de problemen, elk personage leer je een beetje kennen en daardoor weet je hoe ze gaan reageren op situaties. De locatie wordt zo omschreven dat ik het idee heb dat ik het huis zo kan uitbeelden in mijn hoofd en erheen zou kunnen rijden.

Het boek gaat over vier vriendinnen die weer samen komen. Ze komen samen in het huis van Melanie in Frankrijk. Eerst doen ze net of alles goed gaat maar het blijkt dat niemand het zo voor elkaar heeft als ze willen en ze spelen open kaart. Als er één begint volgen de andere dames vanzelf en zien ze elkaar weer zoals ze elkaar kenden van 10 jaar geleden. Door zo open te zijn komen er gelijk plannen van de grond en kunnen de vriendinnen weer vriendinnen zijn en elkaar helpen. De boodschap die het boek je wilt meegeven is dat iedereen wel zo zijn eigen problemen heeft maar wanneer je ervoor open staat ze op te lossen zijn.

Eva de Wit - Een huis in Frankrijk

Het boek begint zoals je hierboven ziet. Bovenaan de gedachten van iemand. Op dat moment geen idee van wie, het komt elk hoofdstuk terug en na een paar hoofdstukken weet ik van wie die gedachten zijn. Elk hoofdstuk begint zo en dat is erg leuk, een stukje intro, een gedachte over een situatie of een aanvulling.

Vanaf 1 mei 2015 te koop voor  15,- Het is een heerlijk boek die je zeker deze lente of zomer lekker in het zonnetje moet gaan lezen. Laat je meenemen naar Frankrijk en geniet van het verhaal.

 Bedankt VBK Uitgevers voor het toesturen van het vooruitleesexemplaar