verloren

Eve Chase – Het verloren meisje

Eve Chase haar eerste boek Het huis op de heuvel vond ik een heel fijn boek. Aan het einde had het van mij nog 100 bladzijdes langer mogen duren. Helaas was dit niet zo maar heb ik nu een heel boek om weer in te duiken namelijk Het verloren meisje. Wat ik lees op de achterzijde is het een boek in dezelfde sfeer. Hoe gaat ze het dit keer neerzetten en wat gaat er allemaal gebeuren.

Als de vijftienjarige Margot Wilde en haar drie zussen in juli 1959 op Applecote Manor aankomen, verwachten ze een stille, ietwat saaie Engelse zomer tegemoet te gaan. Maar hun oom en tante blijken nog steeds bezeten van de verdwijning van hun dochter Audrey, nu vijf jaar geleden. De komst van twee knappe buurjongens drijft de zussen uit elkaar, en Margot voelt zich steeds meer verbonden met de verdwenen Audrey. Als de zomer een dodelijke wending neemt, hebben de zussen slechts één keuze: zich met elkaar verzoenen of voor altijd van elkaar gescheiden worden.

Vijftig jaar later is Jessie op zoek naar een nieuw huis om de schaduw van de overleden eerste vrouw van haar man voorgoed achter zich te laten. Het prachtige Applecote Manor lijkt een antwoord op al haar dromen te zijn. Maar Jessie voelt zich steeds eenzamer, haar zestienjarige stiefdochter lijkt zich steeds meer tegen haar af te zetten, en de geruchten over de geschiedenis van het huis worden steeds onheilspellender…

Blijf weg bij het water

Het verloren meisje speelt zich af in 1959 en 50 jaar later. Je gaat tussen de jaartallen heen en weer. Het boek lees je vanuit Margot en Jessie, terwijl je leest in het heden kom je meer te weten over het verleden. In het heden speelt zich ook het een en ander af waardoor beiden verhalen me erg vasthouden. Ik baal soms dat ik terug ga naar het andere jaar want ik wil weten wat er verder gebeurt in het heden of verleden. Maar juist deze omschakeling vind ik ook weer heel erg sterk in de boeken van Eve Chase. Hoe ze de omschakeling in de hoofdstukken maakt maar ze toch zo sterk verbind dat maakt het boek echt goed. De beide personages zijn fijn en prettig om vanuit hun punt te lezen, hun gevoelens mee te krijgen en het is ook heel duidelijk in welke tijd het zich afspeelt. Boven de hoofdstukken staat niet in welk jaar je bent maar eigenlijk is dit gelijk weer duidelijk bij het lezen van de eerste zinnen van het hoofdstuk. Ik wil weten wat er is gebeurt al die jaren terug op Applecote Manor met Audrey, wat er gekomen is van Margot en wat het huis allemaal te verbergen heeft.

De band van zussen staat ook centraal, de sterke band die ze hebben maar ook het veranderen van de band. In 1959 is het de band tussen de vier zussen en in het heden tussen de twee zusjes die nogal van leeftijd verschillen. Door dit verhaal van Eve Chase ben ik echt weer heen gevlogen. In een paar dagen was het boek uit. Elke avond las ik een stuk, in mijn pauze weer een stukje en dan weer het laatste bewaard om in één keer uit te kunnen lezen. Het is een prachtig boek waar de schrijfster je genoeg verteld zodat de omgeving vorm krijgt voor mijn ogen. De kamer van Audrey in het heden en verleden voor me zie, het zwembad en keien.

Het verloren meisje heeft een prachtige foto op de cover en de letters springen eruit van de titel door de krachtige kleur. Een mooi contrast en daardoor echt een aandacht trekker. Hou je van een verhaal wat zich afspeelt in het heden en het verleden, wat langzaam op gang komt maar een onverwachte wending heeft aan het einde dan is het zeker een boek om te gaan lezen en erin te duiken.

Eve Chase heeft me met haar tweede boek niet teleurgesteld. De sfeer is hetzelfde als in haar eerdere boek Het huis op de heuvel. Beide boeken lijken op elkaar maar de verhalen zijn anders, De gelijkenissen zitten in de grote oude huizen en het mysterie wat het huis verbergt. Het verloren meisje is voor €17,50 te koop bij bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij

Bewaren