skeeleren

Favoriete foto van maart 2020; Skeeleren met Rianne

Een aantal keer heb ik al eens de favoriete foto van maand jaar gedaan. Het afgelopen jaar hebben we niet veel kunnen doen maar ik weet zeker dat er mooie momenten zijn geweest en ik foto’s heb gemaakt die zeker favoriet zijn. Het lijkt mij weer eens leuk om deze terug blikken te maken. Dit keer staat skeeleren centraal.

We gaan terug naar zaterdag 7 maart 2020. Het was een zonnige maar winderige dag. Rianne werkte deze zaterdag niet en we hadden beide zin om wat te doen en we kwamen al snel op het idee om de skeelers/rolschaatsen aan te trekken.

Wat was die middag fijn. We dachten niet aan een virus, het was allemaal nog zo ver weg. Twee dagen later was de persconferentie. Een maand later zag ik pas weer mijn zus. Vanaf het balkon spraken we elkaar, niet dichtbij, niet binnen en nog steeds houden wij afstand. Wij houden afstand omdat we niet elkaar willen besmetten mochten we met iemand in aanraking zijn geweest. Ik vind het echt een fijne foto die we toen gemaakt hebben en het doet me ook terug denken aan een tijd waar we niet nadachten over heel veel dingen.

We reden vanaf de parkeerplaats in Lekkerkerk richting Ouderkerk aan den IJssel en weer terug. Weer een stukje en weer terug. Wij zijn echte prutsers op onze skeelers en rolschaatsen. Remmen kinnen we niet echt en daardoor durven we niet overal heen te gaan. Onze fijnste plek is daarom ook langs de provinciale weg. De kans om iemand tegen te komen is zo ontzettend klein en dat is fijn. Aan het einde even een foto en dan zie je twee blije hoofdjes. De herinnering maakt het mijn favoriete foto van de maand.

De skeelers aan doen dat doe ik echt te weinig terwijl ik het heel fijn vind en leuk om te skeeleren. Binnenkort maar weer eens doen dan. Een nadeel is dat ik altijd heel snel blaren krijg van mijn skeelers.