glitters

Favorieten van het moment #5

Favorieten van het moment is een maandelijks terugkerende rubriek. In deze rubriek deel ik logischer wijs mijn favorieten van het moment. Dit kan van alles zijn. Een Beauty product, eten, een accessoire, een game of een film. Noem het eigenlijk maar op, alles kan erin voorkomen. Deze maand vooral favoriet; Het kleurboek wat weer uit de kast is gehaald, onverwachte cadeautjes, kerstkaarten met meer dan alleen groetjes, glitters en kerstreclames.

Kleurboeken

Vroeger was ik al druk in de weer met kleuren. Op school en thuis, op de mavo ging dat door en zelfs op het mbo ging het door want op het Grafisch Lyceum hadden we veel tekenlessen. Nooit ben ik gestopt met tekenen. Lang heb ik kleurboeken gehad van Disney. Hercules, Anastacia en zelfs Bert en Ernie kleurboeken kon je nog lang vinden op mijn bureau. Thuis hadden we vroeger wel kleurboeken die konden als je wat ouder was maar toen die eenmaal vol was vond je ze nergens meer vandaar de tekenfilm kleurboeken. Gelukkig hebben we sinds een aantal jaar genoeg keuze en misschien wel meer voor ons als voor de kleintjes nu. Hele pagina’s vol kleuren in diverse kleurtjes. Heerlijk ontspannend.

Cadeautjes

Het zal je niet ontgaan zijn dat ik boeken krijg van uitgeverijen. Ik blijf dat bijzonder en ontzettend leuk vinden. Laatst kreeg ik van A.W. Bruna Sinterklaas een cadeautje en dat vond ik nog bijzonderder. (Is dat een woord bijzonderder?) Vorige week kwam er weer een envelop binnen en ik wist niet wat daar in zou zitten. Ik maakte hem open en daar kon ik niet gelijk zien wat erin zat. Het was ingepakt in bruin papier met een labeltje erop. Er is geen wolkje aan de lucht. Ik wist gelijk van wie dit kwam want Lise van A.W. Bruna had met dit pakketje een foto geplaatst op twitter. Wat zat er dan in het pakketje? De Droogte van Jane Harper en dit boek komt pas uit in februari en nu al heb ik het boek in bezit. Dat vind ik dus zo bijzonder. Ik moet me trouwens heel hard inhouden, ik wil erin beginnen maar eerst moeten een paar andere boeken uit.

Kerstkaarten

Kerstkaarten sturen doe ik zelf steeds minder. Een hele lijst krijgt geen kerstkaart meer. Niet dat ik ze de wensen erop niet gun dat is het niet maar ik ben selectief geworden. De kaarten die ik dan stuur voorzie ik van een tekst die bij de persoon past. Kaartjes ontvangen vind ik ook zeker leuk en ook dit jaar zijn er al een aantal op de deurmat gevallen. Een paar hebben er ook de aandacht aan besteed en niet alleen hun naam neergezet en dat vind ik echt ontzettend leuk.

Glitters

Glitters. Ja glitters zijn in december een favoriet, het mag glitteren. Buiten is het grauw en donker en dan mag het allemaal wel wat feestelijker. In de boom hebben we een partij glitters en zelfs mijn nagels doen mee aan al dat geglitter.

Kerstreclames

Ja we blijven een beetje in de kerstsfeer hangen want het is december en nog maar een paar dagen voor kerst. Ik hou van kerstreclames. Oke ze moeten wel goed zijn want die van de Lidl die vind ik echt een drama, zo hinderlijk. Maar de reclame van de Jumbo en Coca Cola, oooo wat hou ik daar toch van. Coca Cola heeft weer een prachtige reclame en ik zou heel graag ook met een karretje rondrijden en stiekem flesjes cola neerzetten. Bij Rianne bijvoorbeeld als ze de haren aan het knippen is van haar klanten want iedereen moet nog een feestelijk kapsel.

 

Die van de Jumbo is zo lief met heel de kerst gedachte en het schattige katje met strik, om verlieft op te worden.

Heb jij ook favoriete reclames in december?

 

Bewaren