colouring

Favorieten van het moment #6

Favorieten van het moment is een maandelijks terugkerende rubriek. In deze rubriek deel ik logischer wijs mijn favorieten van het moment. Dit kan van alles zijn. Een Beauty product, eten, een accessoire, een game of een film. Noem het eigenlijk maar op, alles kan erin voorkomen. Deze maand vooral favoriet; Opruimen, lezen, water colouring en hardlopen door de sneeuw.

Opruimen

Voor mijn gevoel ben ik heel het jaar bezig met opruimen. Niet zo vreemd bij ons als je vriend vanuit huis werk, pakketjes thuis worden bezorgt voor de blog, twee katten niet meehelpen met opruimen en we niet een opslag of opbergruimte hebben. Maar dat opruimen hebben we altijd wel maar het nieuwjaarsopruimen dat is zo fijn. Dat je thuiskomt en de kerstboom is weg. Er is weer ruimte in de woonkamer. Toch is dat niet het enige waar ik mee bezig ben geweest met opruimen. Nee het wordt goed aangepakt dit jaar. De kledingkasten gaan leeg. Wat we niet dragen gaat in zakken naar een goed doel. Wat we nog wel willen dragen gaat de kast in. Ruimte en orde in de chaos.

Lezen

Wanneer is lezen eigenlijk geen favoriete bezigheid van mij? Mmmmm geen idee. Lezen vind ik altijd een goed idee dus eigenlijk is dit een all-time favoriet. Het nieuwe jaar ben ik goed begonnen. Master your Mindset, Hygge, Stil van jou en Strala yoga zijn de eerste vier boeken die ik gelezen heb. Lekker divers, daar hou ik van een diversiteit in lezen. Me laten inspireren en dan weer even wegdromen in een verhaal.

Water colouring

Het eerste creative wat ik dit jaar heb gedaan is water colouring. In mijn bureaula stond nog een mooi doosje Winsor & Newton. De kwasten uit de la, papier en aan de slag. Maar ja wat ga ik maken? Dat is toch altijd wel een dingetje. Ik wil wat maken, doen maar weet niet precies wat. Omdat ik jaren al niet meer bezig ben geweest met water colouring ben ik rustig begonnen eerst wat streepjes op een blaadje. Een nieuw vel waar ik een tak met groene blaadjes op maak, ernaast een tak met gele en rode en dan een tak met donkerrood en ik verpest waar ik mee bezig ben. De verhouding klopt niet, het wordt niks. Dan weet ik wat ik wil doen. De gele en rode tak maar dan groot op het vel. Daar ga ik mee aan de slag. Wanneer deze klaar is moet ik van mijn vriend een beer maken. Het hoofd is een beetje groot maar hij is wel leuk geworden al zeg ik het zelf.

Hardlopen door de sneeuw

Dat het sneeuwt op dagen dat ik moet werken vind ik geen succes. Dat ik naar de supermarkt moet over de glibberige paden ook niet. Maar wanneer er in de ochtend een laagje sneeuw ligt waar nog niemand op gelopen heeft, dan is het genieten. Ik heb dus die zaterdag dat het laagje sneeuw er lag mijn hardloopschoenen aangedaan en ben op pad gegaan. Muziek uit en luisteren naar het geluid onder mijn voeten en het geluid van de natuur. Heerlijk. Daarna mag het weer weg hahaha.

Wat zijn jouw favorieten van het moment?

Bewaren