plantastic

Feeling Plantastic MAXI

Planners, je hebt ze in alle vormen en maten. Wat is er nu fijn? Ga ik voor een bullet journal, een klassieke agenda of digitaal. Ik hou van papier dus ik schrijf graag nog echt dingen op. Schrijf mijn trainingen het liefst op want wat ik opschrijf moet gebeuren. Welke vorm planner past er nu echt bij mij. Waar kan ik mijn vrijheid in kwijt maar is er al wel een kader gevormd; De Feeling Plantastic planner

plantastic

De Feeling Plantastic

Het is alweer een paar maanden geleden dat ik de Feeling Plantastic planner voor het eerst zag in de brochure van de uitgever. Ik wilde deze planner eigenlijk meteen halen voor het nieuwe jaar. Helaas was hij er nog niet. Maar wat gemakkelijk is aan deze planner; je kan beginnen wanneer jij wilt want er staan geen datums in. De datums kan je zelf invullen en zo kan je dus op de helft van het jaar gewoon makkelijk beginnen in deze planner en in mei eindigen.

Jaaroverzicht

Voorin de Feeling Plantastic planner vind je twee jaaroverzichten. Je kan zelf kiezen in welk jaar de planner gebruikt en de datums in de goede dagen zetten.

Maanden

Alle maanden beginnen met links een maandoverzicht. In dit maandoverzicht kan je verschillende dingen kwijt. Zo kan je de voorgaande maand, de huidige maand en de volgende maand invullen zodat je weet welke data op welke dag is. Is er ruimte om verjaardagen in te vullen en belangrijke dingen. Een lijst met wat je moet doen in de maand en de goals die je jezelf geeft voor de maand.

Op het tabblad staat een quote die elke maand anders is . In januari is dit: Only you can make it happen.

Na het tabblad heb je een maandoverzicht. Hier zijn de vakken groot zodat je de belangrijkste dingen voor de maand overzichtelijk bij elkaar hebt. Links is ruimte voor notities.

Weekoverzichten

De weekoverzichten zijn lekker groot. Rechts heb je ruimte om je goals voor de week in te vullen en de datums van de maand in het juiste vakje in te vullen. De dagen hebben een ruim vak wat met blokjes is ingevuld wat ik persoonlijk erg fijn vind ipv lijntjes. Je krijgt per maand 7 weekoverzichten. Zo kan je nog een foutje maken.

plantastic

Kwaliteit

De cover is van hard plastic en kan goed tegen een stootje. Heel fijn dat dit niet van papier is want dan zal het snel beschadigen. Het papier wat gebruikt is in de Feeling Plantastic planner is stevig en mat papier. Je kan hier goed in schrijven zonder dat het doordrukt op de andere zijde. Stiften zullen logischer wijs wel doordrukken dus wanneer je met bepaalde stiften aan de gang wilt dan zal ik aanraden dat eerst te testen. De ringen die gebruikt worden zijn van plastic, in het begin bladert dit nog even lastig maar dat is de nieuwheid en dat gaat steeds soepeler. Leuk detail is dat de ringen een mus hebben in het midden wat natuurlijk verwijst naar de uitgever Mus creatief.

Materiaal

De Feeling Plantastic planner is er in twee formaten Maxi en Mini. De maxi planner met de maten; Breedte 224 mm Lengte 239 mm. De mini planner met de maten; Breedte 153 mm Lengte 193 mm. Zelf heb ik de maxi planner. Wat lastiger om mee te nemen de maxi planner maar ideaal door de hoeveelheid ruimte die ik heb om te schrijven. Het voordeel is dat ik mijn planner bijna nooit meeneem en daar geen last van heb. De ruimte in de maxi planner is ideaal, het schrijft heel plezierig en het blijft heel overzichtelijk.

De pastelkleuren spreken mij erg aan. De zachte look die het geeft daar hou ik wel van en het zorgt voor een rust in de agenda.

De planner in gebruik

Ik heb hem nu ongeveer een maand in gebruik en vind hem heel fijn. Ik ben vrij om zelf nog wat creatief te zijn als ik dat wel maar de harde lijnen staan er al. Elke dag werk ik even mijn agenda bij, vul ik aan en vink ik af wat er gedaan is.

Een fijne planner die ik de rest van het jaar ga gebruiken. De Feeling plantastic Maxi is  te koop bij bol.com en kost € 24,99 (dit zijn affiliaitelinks – als je een boek via deze link besteld, krijg ik een percentage van de opbrengst)

Recensie exemplaar met dank aan Mus Creatief