Bucketlist

Fernweh – Mijn Bucketlist

Een bucketlist iedereen heeft er wel één. Het zijn de dingen die je wilt doen voor je overlijd. Maar laten we het niet zo zwaar nemen want een bucketlist kan ook een lijst zijn die je wilt bereiken voor je dertig, veertig of vijftig wordt. Vaak hebben we in ons hoofd een lijstje met punten die we op de lijst zouden zetten. Alleen het opstellen en eventueel publiceren van de lijst helpt bij het realiseren van de gestelde doelen. Je gaat ze echt aanpakken.

Overal om je heen doe je inspiratie op voor dingen die je ooit nog wilt doen. Mooie reizen die je wilt maken. Nieuwe talen die je wilt leren. Die unicorn frappuccino die je nog wilt drinken. Misschien schrijf je al je wensen alleen op. Misschien denk je slechts; ooit…. En misschien denk je wel: nu ga ik ze verwezenijken. Uitgeverij BBNC heeft een prachtig boekje om je te helpen met jouw bucketlist. Niet alleen opschrijven wat je wilt gaan doen maar nog veel meer. In mijn bucketlist verzamel je niet alleen je dromen, maar maak je ook een planning om ze uit te laten komen. Bedenk wat je moet voorbereiden, hoeveel tijd je nodig hebt en ga dat avontuur aan waar je al zo lang van droomt! Of het nu kleine of grote dingen zijn, in dit boek kun je wel zestig wensen opschrijven.

Deze bucketlist is echt een persoonlijk boekje, geen online lijstje, geen lijstje van een ander die overgenomen is maar echt je eigen boekje met je bucketlist. Voorin het boek vind je 60 regels waarop je de lijst in kan gaan vullen. Hierna volgen zestig dubbele pagina’s voor de punten op de bucketlist. Deze pagina’s maken het boek speciaal want je gaat een weg afleggen met je bucketlist punten.

Wat je zoal invult op de pagina’s is; Dit staat op mijn lijst omdat, ik wil dit al sinds, om het waar te maken moet ik, Datum afgerond, de aanloop ernaartoe was, iets wat me verraste was. Dit zijn een aantal punten die terug komen om in te vullen. Je gaat dus echt kijken waarom je iets wilt, hoe ga je dat bereiken. Je gaat ook terug kijken, hoe lang het duurde, het verhaal erbij, je gevoelens. Je krijgt dus echt een mooi boek met herinneringen maar je gaat ook zien wat je echt leuk vind om gedaan te hebben en wat minder leuk. Want natuurlijk zal niet alles even leuk zijn wat je bedacht hebt.

Naast de pagina’s die je kan invullen is het een mooi boek met prachtige foto’s en quotes. Quotes en foto’s die passen bij een bucketlist. Bekijk alleen de voorkant al, daar wil je toch heen, die moet toch op je Bucketlist staan. Bij Uitgeverij BBNC vind ik dat ze echt tijd besteden aan de boeken die ze uitbrengen. Het zijn plaatjes om door te bladeren, te kijken naar de foto’s, de tekst als inspiratie te gebruiken, maar ook de afwerking, mooi papier, een leeslint een bandje om het boek dicht te houden. Kleine details maar wel belangrijk voor het hele af gevoel van een boek.

Op de foto’s zie je een lege bucketlist maar ik kan je vertellen dat ik hem aan het invullen ben maar momenteel hou ik dit prive wat er staat. Het zijn kleine maar ook grote dingen, dingen die ik wil leren en die ik wil doen. Echt een grote mengeling. Tussen de invulpagina’s vind je ruimtes om foto’s te plakken en aan het einde vind je pagina’s met lijntjes waar je de mensen kan noteren die je hebt ontmoet, de lessen die je hebt geleerd, de mooie plekken en momenten die je niet wilt vergeten en een landkaart zodat je kan aangeven welke landen/plaatsen je hebt bezocht.

Ik heb geen idee wanneer het boek vol is maar ik ben wel benieuwd naar dat moment en ik dan gaan terugkijken op alle punten. Dit boek is voor €14,99 te koop bij bol.com . (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC

Bewaren