Fijne boekentips voor de feestdagen

Fijne boekentips voor de feestdagen

Naast healthy en kookboeken willen we natuurlijk ook lekker weg zwijmelen bij een fijn boek. Het afgelopen jaar heb ik veel fijne boeken gelezen en daar zijn de boekentips van vandaag uit ontstaan. Je moet wel van een echt meiden boek houden als je deze voor jezelf koopt of als cadeau vraagt maar ze zijn echt heerlijk.

Een keuze maken uit alle fijne boeken van het afgelopen jaar was lastig. Welk boek kies ik als aanrader? De makkelijkste was Jojo Moyes Voor jou want dat boek heeft zoveel indruk op me gemaakt. Lees al mijn aanraders hieronder.

De wraak van Prada

De wraak van Prada

Doordat ik The devil wears prada heb gezien zijn de personages ook echt verbonden aan de personen die in de film spelen. Ik zie dus echt Myrel Streep, Anna Hathaway en Emily Blunt. Ik zie gewoon gezichtsuitdrukkingen bij gesprekken die ze voeren en dat neemt me weer helemaal mee naar de heerlijke sfeer die ik ook bij de film heb. Deel één blijft op dit moment nog favoriet omdat ook de film er is. Het verhaal was verder erg leuk en een goed vervolg op The devil wears prada. Mijn hele recensie lees je hier.

Conny Regard – Ik ook met jou

Conny-Regard---Ik-ook-met-jou!2

Het boek Ik ook met jou sleepte me echt in het verhaal en Angel was grappig, leuk en ik kon me goed inleven in haar waardoor het nog lekkerder leest. Er zitten stuken in waar je echt je lach niet in kan houden. Een ander moment was ik zelf een beetje boos want waarom gebeurt het nou niet tussen die twee? Het is een Jill Mansel meets E.L. James. De zoen scenes zijn al erg passioneel en sexy dus dan kan je denk ik wel indenken hoe de sex scene is. Hoe meer ik naar het einde van het boek kom hoe minder ik het weg kan leggen. Wanneer ik uit de auto stap pak ik dan gelijk het stuk er weer bij waar ik gebleven was en heb ik de laatste ongeveer 100 bladzijdes aan één stuk uitgelezen. Mijn hele recensie lees je hier.

Sarah Kate Lynch – Honingzoete dagen

honing-zoete-dagen-2

Sugar helpt iedereen aan een beter leven behalve zichzelf. Ze verhuisd elk jaar en geeft liefde geen kans. In het begin van het boek maak je kennis met iedereen in het gebouw waar ze gaat wonen. Alleen dit keer is het niet genoeg om alleen hun te helpen. De bewoners en de portier helpen haar dit keer ook. Ze helpen het verleden los te laten zodat ze kan leven in het heden en een leven kan opbouwen en de liefde kan toelaten. Wanneer ze de liefde langzaam toe laat in haar leven des te moeilijker leg ik het boek weg. De laatste hoofdstukken lees ik aan één stuk uit. Honingzoete dagen is echt honing zoet mijn hele recensie lees je hier.

Jojo Moyes – Voor jou

jojo-moyes-voor-jou-1

Op de cover van Voor jou staat: “Dit boek ontroert tot op het bot. Echt een aanrader.” Achterop: “zakdoeken bij de hand houden” en “waterproof mascara is een vereiste”. Nou die tranen zijn ook gekomen en ze waren met geen mogelijkheid tegen te houden. Lees mijn hele recensie hier.

Gillian King – Alles of niets!

alles-of-niets

Alles of niets! leest heerlijk weg, je leest om en om de gevoelens van Nikki en Roos. Je weet precies wie er nu is doordat het groot op de bladzijde staat voordat je het stuk gaat lezen. In het begin is het handig omdat je dan Niki en Roos nog moet leren kennen erna leest het als vanzelf want de twee personages zijn zo anders. Onder de naam staat elke keer een stukje tekst wat op dat gedeelte slaat, erg leuk gedaan op deze manier.

Ik vond het heerlijk om een boek van Nederlandse bodem te lezen. Situaties zoals hoe Niki en Thijs elkaar in de trein tegen komen kan ik me goed voorstellen. Bekende plekken komen voorbij en dat maakt de beleving veel intenser. Ik herken ook kleine dingen waarom ik moest lachen zoals “hij is van de bijenkorf met stippenkorting” Echt zo Nederlands om nog even de korting te melden want ja anders is de bijenkorf wel héél duur natuurlijk.

Bij de fijne boekentips had ik er nog meer kunnen neerzetten want o.a. Stuk van jou en Een huis in Frankrijk waren ook enorm fijn. Toch wilde ik weer een kleine selectie maken en de toppers eruit pakken en dat is volgensmij goed gelukt. Welke van deze boeken zou jij graag in de zak van Sint of onder de kerstboom terug vinden.