Finding Dory

Finding Dory the Movie & het lees- luisterboek

Finding Nemo vond ik een leuke film, ik heb erom kunnen lachen en was heel benieuwd op welke manier ze Nemo zouden vinden. Je weet natuurlijk dat het niet simpel even zwemmen en vinden wordt. De leukste vis in heel de film? Zeker weten Dory. De uitspraken en de manier waarom Dory doet is gewoon te leuk. In Disney Pixar’s Finding Dory worden de favoriete figuren uit de populaire Pixar-film Finding Nemo opnieuw met elkaar herenigd. Ik bezocht de film en las en luisterde het luisterboek.

Pathe @the Beach

Pas geleden ben ik met Rianne naar Finding Dory geweest. Niet in een bioscoop gebouw maar op het strand. Ik had kaartjes gekregen om naar Pathe @the beach te gaan. We hadden niet precies een idee wat dat inhield maar eenmaal gearriveerd was het helemaal duidelijk en erg leuk. Pathe @the beach is in Scheveningen aan het strand, in The Hague Beach Stadium. We krijgen een 3d-bril, een opblaasbandje van Finding Dory en een zakje popcorn. We gaan op het zand zitten tegen een bankje aan. Voetjes in het zand en het echte bios at the beach ervaren.

Eén nadeel van een film kijken op het strand is de wind die nog wel eens zand je kan op wil doen waaien. We hebben verder genoten van de film, een super leuke ervaring om op het strand een film te kijken. Daarnaast was het jammer dat bij Rianne haar 3D bril ermee stopte terwijl er best nog een stuk film te kijken was en even door het zand een nieuwe halen was nu ook niet heel handig in het donker dus gaf ik mijn bril aan haar. Ik heb zonder bril de film verder gekeken wat de tekst wazig maakte maar heb nog kunnen genieten van heel de film. Het waren 3D brillen met een sensor niet zulke simpele die ik gewend ben uit de bioscoopzalen want zo een hadden we er nog in onze tas zitten.

Finding Dory

De vriendelijke, maar vergeetachtige blauwe vis Dory duikt opnieuw in het diepe met haar vrienden Nemo en Marlin, tijdens een zoektocht naar haar vergeten verleden. Wat kan Dory zich nog herinneren? Wie zijn haar ouders? En waar leerde ze met walvissen praten? Dory heeft weer de super leuke stem van Ellen DeGeneres, ze maakt het personage Dory helemaal af. Ik ben blij dat de stemmen niet veranderd zijn wat soms nog wel eens gebeurt met een tweede deel. Dory is hierdoor nog steeds dezelfde Dory.

Ik heb weer genoten van de film. Je zit tijdens de film te lachen en hoopt dat Dory haar ouders gaat vinden. Het is weer een heel mooi verhaal over vriendschap en liefde. De schildpadden komen weer voorbij en natuurlijk Marlin en Nemo.

Finding Dory Lees & Luisterboek

Natuurlijk is er naast de film ook veel andere leuke dingen van Dory en Nemo te vinden. Handdoeken, zwembandjes maar ook boekjes. Uitgeverij Rubinstein heeft twee boekjes uitgegeven Een Luxe gouden boekje en een lees & luisterboek. Ik laat jullie hieronder het Lees & Luisterboek zien.

Het Lees & luisterboek kan je met de cd luisteren maar je kunt het boek ook zelf lezen. Het verhaal wordt voorgelezen door een man maar waar Dory, Nemo of Marlin praten wordt dit ook echt door de stemmen uit de film gedaan. Dit vind ik heel leuk gedaan, de karakters komen in het boek op deze manier ook tot leven. Het verhaal is precies hetzelfde als de film natuurlijk iets ingekort maar niet te ver. Of misschien komt het omdat ik de film al ken maar dan nog leest het fijn en leuk.

De illustraties zijn prachtig en gaan bijna altijd over de hele pagina’s heen. In de teksten zijn woorden uitgelicht, woorden die belangrijk zijn. Waar de nadruk op gelegd mag/moet worden. Wat mij opvalt zijn dat wat dik gedrukt is vaak ook te maken heeft met de boodschap die ze willen overbrengen met Finding Dory.

Wil je het Lees en luisterboek of het gouden boek graag lezen? Finding Dory Lees & luisterboek kost €9,95 bij bol.com en het Gouden boekje van Finding Dory kost € 6,95 bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Heb jij Finding Dory gezien of wil jij hem nog zien?

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Rubinstein