Manhattan

Fiona Davis – De meisjes van Manhattan

Een dame met een mooie deftige jurk aan, een parel ketting om, op de achtergrond een auto uit de jaren vijftig en een gebouw. En dan de titel, De meisjes van Manhattan, dan weet ik al dat dit over een tijd gaat lang geleden waarin alles nog anders was. Dat zijn boeken waar ik zo heerlijk in kan kruipen even weg uit deze tijd. Alleen dit boek speelt zich in het heden en verleden af.

De New Yorkse Rose had haar leven op orde. Ze heeft een nieuwe baan bij een website en is bij haar vriend ingetrokken in het appartementencomplex The Barbizon. Maar dan staat haar leven op zijn kop en heeft ze ook nog eens snel een artikel nodig. Wanneer ze in de lift de bejaarde Darby McLaughlin ontmoet, die er al sinds de jaren vijftig woont. Het gerucht gaat dat Darby betrokken is geweest bij een schandaal. Perfect voor haar artikel maar ze moet haar er dan wel van zien te overtuigen met haar te praten.

Wat een heerlijk boek is De meisjes van Manhattan. Je leest het verhaal van Darby en Rose, Rose in 2016 en Darby in 1952. Afwisselend lees je tussen de twee dames, het avontuur an Darby begint wanneer ze in het Barbizon gaat wonen en het verhaal van Rose begint wanneer ze problemen krijgt in het Barbizon, twee verschillende dames maar toch zie ik gelijkenissen. Ik vind het heerlijk om te lezen in de jaren vijftig, de sfeer, de omgang het is goed neergezet. Wel vond ik dat Rose een leuke aanvulling geeft alleen het verhaal van Darby in de jaren vijftig had ik minder leuk gevonden. Samen vormen ze het verhaal en aan het einde komt het bij elkaar met een fijne ontknoping. Naar het einde toe komt Rose wat meer los en dat vind ik de leukere Rose maar het is niet erg dat het aan het einde gebeurt het is een realistisch proces.

Het boek is fijn geschreven, niet al te lange hoofdstukken, grappig, meelevend en vlot te lezen. Zelf zat ik al snel helemaal in het verhaal en zeker hoe meer het boek vorderde was ik benieuwd wat er allemaal was gebeurt in Het Barbizon. Het boek eindigt zonder open einden maar toch had ik graag geweten waarom de dames van de derde verdieping zo weinig met elkaar omgingen.

De meisjes van Manhattan is een heerlijk boek met een verhaal uit de jaren ’50 en het nu. Wil je hem lezen? Koop hem dan voor €19,99 bij bol.com  (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Ambo|Anthos

Bewaren

Bewaren