flowers

Flowers & Birds Planner

Nog maar een paar maanden en dan staat het nieuwe jaar voor de deur. Ga ik compleet werken met een Bullet Journal of neem ik toch een agensa? Een agenda is fijn maar een Bullet Journal heeft ook zo zijn voordelen. Dus wat te doen? Een planner van Flowers & Birds is het antwoord.

We houden van plannen, notities maken en daar halen we het liefst de mooiste boekjes voor. Het eerste waar we naar kijken is het uiterlijk, we moeten er toch elke dag naar kijken. Als tweede kijken we naar de indeling of die is zoals we fijn zullen vinden. Deze planner ziet er prachtig uit. Hardcover en een mooie kleuren combinatie op een fijne print. Een planner die graag op mijn bureau mag liggen hoe hij eruit ziet. Het materiaal is fijn van de cover en de planner is ingebonden met een wire-o wat heel fijn is zodat je hem makkelijk open kunt liggen.

Een planner kan de dagen van de week hebben en de data maar er zijn ook planners die dat niet hebben. Bij deze planner kan je door middel van stickers zelf de data erbij zetten. Het voordeel is dat het niet uit maakt wanneer je deze planner gebruikt want je plakt zelf de data bij de juiste dag. Een nadeel heeft de planner wel want je hebt een maandoverzicht wat je invult en dan de weken. Dit betekend dat je twee keer de data nodig hebt per maand. Helaas zitten er geen 24 setjes data in de planner. Er zitten maar 16 setjes in. Oplossing hiervoor is of alleen de weken met de nummers te doen of alleen de maandoverzichten en de andere erin schrijven.

De planner heeft 12 tabbladen met de maanden erop, handig om snel bij de juiste maand te komen. Op elke eerste pagina van de maand staat een quote. Het zijn mooie quotes. Begin van het jaar; Be the best version of you. Op de helft van het jaar; One day or day one you decide. Ik hou wel van zulke qoutes.

Na de quote volgt een maandoverzicht met plek voor; notities, een quote, verjaardagen, taken en belangrijke gegevens. Een makkelijk overzicht van de top afspraken in één oogopslag. Hierna volgen zes weekoverzichten om in te vullen. Zes heb je er vaak niet nodig maar dan kan je nog een fout maken. Bij de weekoverzichten heb je voldoende ruimte om afspraken op te schrijven en een planning te maken. Drie andere ruimtes zijn; niet vergeten, belangrijk en taken. Elke laatste pagina van de maand zijn lijnen om notities te maken.

Achterin zitten zes vellen met stickers. De stickers zijn er in 5 verschillende kleuren. Naast nummers zijn er ook quote stickers en actie stickers. Met de stickers kan je aandacht vestigen op wat je moet doen of de week opleuken. Als allerlaatste pagina vind je een vak waar je bonnetjes of andere papiertjes in kan opbergen.

De planner van de Flowers & Birds collectie ziet er heel mooi uit. De kleuren, de overvloei en dan subtiel Planner in folie op de voorzijde. Ik ga deze in het nieuwe jaar zeker gebruiken en tot die tijd kan ik alvast de maandoverzichten gaan plakken en mijn afspraken erin zetten voor het nieuwe jaar.

Op youtube deel ik in een video meer over de planner

Een mooie planner waar je heel vrij bent om te doen wat je zelf wilt met de pagina’s. Laat je creativiteit gaan in deze Planner en maak hem voor jouw zoals je wilt. De planner is voor €19,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC

Bewaren