Food ♥ Pasta carbonara a la Pien

Food ♥ Pasta carbonara a la Pien

Een mapje vol met uitgescheurde of uitgeknipte recepten staat in mijn keuken. Het mapje schreeuwt om gebruikt te worden en dat heb ik maar weer eens een aantal keer gedaan. Want week in en uit hetzelfde gaat toch ook vervelen dus nieuwe recpten proberen blijft leuk.

Een leuke blog met recepten is de pan van Pien, het recept van vandaag is afkomstig hiervan en heeft een eigen Pien twist zoals de naam van het recept al aangeeft.

Food ♥ Pasta carbonara a la Pien

Ingrediënten (voor 2 personen)
250 gram pasta (liefst spaghetti)
125 gram spekjes
1 prei
1 bakje champignons
125 ml crème fraîche
peper
rucola
Parmezaanse kaas

Bereiding
Kook de pasta zoals op de verpakking staat beschreven. Bak de spekjes uit en laat uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan de champignons en prei gaar. Voeg de spekjes weer toe en warm mee. Voeg de crème fraîche toe en roer goed. Breng op smaak met peper. Leg in de borden alvast wat rucola ter garnering. Daarna de pasta en als laatste de saus. Serveer met Parmezaanse kaas en je hebt een heerlijke pasta carbonara a la Pien!

Food ♥ Pasta carbonara a la Pien

Dit recept heb ik samen met mijn zus gegeten en we vonden het beiden erg lekker. De spekjes en rucola maken het gerecht helemaal af. Het gerecht gaat ook daarom in mijn kookboek om nog vaker te maken.

Bekijk ook eens De pan van Pien voor meer lekkere recepten en je kerstinspiratie