Food: Bananencakejes

Food: Bananencakejes

Bananen zijn naast aardbeien mijn favoriet als het op fruit aankomt. Soms koop ik ze en vergeet ik ze, dan liggen ze daar bruin en te rijp te worden. Te rijpe bananen eet ik niet graag en daarom begon ik recepten te zoeken waar banaan in kan. Vorige week zag je al dat ik een shake maakte van mijn bananen deze week laat ik zien hoe ik bananencakejes maakte. 

Bananencakejes

Benodigdheden voor ongeveer 10 cakejes
300 gram tarwebloem
snufje zout
150 gr boter
1 zakje bakpoeder
75 gram rietsuiker
500 gram rijpe bananen
scheutje citroensap
1 zakje vanillesuiker

Food: Bananencakejes

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden en zet de cakevormpjes alvast op een bakplaat. Pureer de banaan met een mixer of keukenmachine. Meng de boter en suiker goed door elkaar en voeg langzaam de bananen erbij. Vervolgens voeg je de bloem, bakpoeder, citroensap en vanillesuiker erbij. Zorg dat het helemaal goed gemengd is vooral de suiker anders krijg je een heel suiker laagje op de cakejes.

Vul de cakevormpjes met het beslag en laat ze ongeveer 40 minuten in de oven staan. Met een satéprikker kan je controleren of ze gaar zijn. Mocht je geen cakevormpjes hebben kan je ook een cakevorm gebruiken, de tijd dat het gaar is is wel langer. Ik heb geen cakevorm gebruikt en kan hier dus ook niet over melden hoe lang hij in de oven zou moeten staan maar wanneer je de cake 50-60 minuten laat staan en dan even een satéprikker erin steekt om te testen of hij gaar is weet je of hij nog langer moet of klaar is.

Food: Bananencakejes

De cakejes zijn erg voedzaam, en zijn zeer geschikt om voor of na een work-out te eten. Het handige is dat je ze kunt maken in grote partijen aangezien je ze goed kunt invriezen.