Food: Marshmallowpannenkoeken

Food: Marshmallowpannenkoeken

Bij marshmallowpannenkoeken denk je al gauw aan zoet, roze en wit, maar dit valt reuze mee. Behalve dan als je er 20 marshmallows op legt maar anders is het gewoon een over heerlijk en enorm voedzame pannenkoek.

In het hardloperskookboek staan meerdere recepten voor het maken van pannenkoeken, mijn eerste keus is een recept voor marshmallowpannenkoeken en die heb ik vorige week gemaakt. Je hebt er niet veel voor nodig, ze zijn makkelijk te maken en zelfs de volgende dag koud nog erg lekker.

Food: Marshmallowpannenkoeken

Voor 2 personen heb je nodig

  • 300 gram tarwebloem
  • 40 gram marshmallows voor door het beslag (ik had kleine marshmallows het handige is dat je ze niet hoeft te snijden)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 geklutst ei
  • 5 dl halfvolle melk
  • 1  el vloeibaar vet
  • halve tl zout
  • 2 tl vanillearoma

De Bereiding
Smelt de marshmallows in de melk op een laag vuur. Meng de bloem met het zout en de bakpoder, voeg het ei , de marshmallow-mix en de vanille toe. Klop het met een garde tot een luchtig beslag. Verhit de vloeibare olie in een koekenpan en giet een soeplepel beslag in de pan. Keer de pannenkoek na enkele minuten om en strooi een aantal marshmallows op de pannenkoek. Eet de pannenkoek gelijk op en geniet van een heerlijke maaltijd.

Food: Marshmallowpannenkoeken

Extra toevoeging niet nodig maar wel lekker
Suiker, stroop of poedersuiker is niet nodig maar wel erg lekker als toevoeging. Je kan ook de marshmallows weg laten op de tweede kant en de pannenkoek gewoon bestrooien met poedersuiker of stroop.

Eetsmakelijk!!