Formule

Formule 1 voor dummies

Dit weekend gaat de Formule 1, GP Imola in Italië niet door. Het weer is enorm slecht in het gedeelte waar ze moeten rijden. Niet een beetje regen maar zo veel dat er ondergelopen straten zijn. Nu moeten alle agenda’s open getrokken worden, de regelementen erbij en kijken of deze nog ingehaald gaat worden.  Het is niet alleen maar domweg rondjes rijden op een circuit.

Al als klein meisje keek ik met papa Formule 1. Ferrari was toen echt heel erg top met Schumacher. Ik lette vooral op de rode auto’s die voorbij kwamen scheuren. Echt wat van de regels dat wist ik toen niet. Je wordt ouder kijkt minder sport en dan kijk je weer meer sport. Tijdens het kijken ging ik aandachtiger luisteren naar wat er verteld werd. Zo leerde ik veel over de Formule 1.

formule

Formule 1 voor dummies

Naast kijken en luisteren is er ook lezen. Lezen over de Formule 1 heb ik nu ook gedaan en dat dan wel in Formule 1 voor dummies. De dummies boeken zijn heel begrijpelijk te lezen voor iedereen. Alles wat je moet weten over de Formule 1 lees je in Formule 1 voor Dummies. Leer meer over dit waanzinnige circus ter waarde van enkele miljarden, waarin de beste autocoureurs en teams ter wereld racen om het winnen van Grand Prix en – uiteindelijk – het wereldkampioenschap. Alle belangrijke onderwerpen worden in begrijpelijke taal uitgelegd, van het belang van banden tot de levensverhalen van Max Verstappen, Nyck de Vries en hun collega’s. Zo ben je razendsnel goed op de hoogte!

Joe van Burik is presentator en techredacteur van BNR Nieuwsradio. Daarvoor volgde hij als journalist ruim tien jaar de autosport van dichtbij, onder meer voor Autoweek en Nu.nl. Ook reed hij zelf eens in een Grand Prix-winnende F1-auto.

Je leert in deze Dummies wat Formule 1 is, de geschiedenis, hoe een race in zijn werk gaat, coereurs van toen en nu, regels en veel meer. Ik heb dit boek lekker gelezen voor, tijdens en na een race. Het leuke is dat ik na het lezen gelijk wat opmerkte wat ik had gelezen.

Naast alle dingen van nu vind ik het persoonlijk leuk om de geschiedenis te lezen. Want waar komt het rijden van rondjes toch vandaan. Waarom hebben we nu bepaalde dingen op de auto? Alles wordt uitgelegd in de 203 tellende dummie met zijn kenmerkende rondjes op de pagina’s die je vertellen of iets belangrijk is om te weten, een feitje of gewoon kan overslaan.

Kijk je graag Formule 1 en wil je meer weten over hoe het nu allemaal te werk gaat. Of het boek cadeau doen aan iemand die wel meer mag weten van deze leuke autosport. Formule 1 voor Dummies is voor € 19,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus