alu dibond

Foto op Alu Dibond

Eerder dit jaar mocht ik van Saal Digital Nederland een fotoboek maken. Ik maakte een fotoboek van onze reis naar Parijs en daar ben ik nog steeds ontzettend blij mee. Na deze bestelling kreeg ik de mogelijkheid om een wanddecoratie te laten maken. We hadden wel een idee wat we leuk zouden vinden op Alu Dibond. Hiervoor hadden we wat meer tijd nodig en een aantal foto momenten en toen… toen werd het uiteindelijk een hele andere foto.

Zo heerlijk een idee hebben en uitwerken en dan uiteindelijk een hele andere keuze maken. Maar met onze keuze ben ik zo ontzettend blij. Zondagavond bestelde ik de gekozen foto. Ik bestelde een foto op alu dibond van 30 x 45 cm. De fotodruk op Alu-Dibond platen zijn voor binnen- en buitengebruik uitermate geschikt. De UV-directdruk is licht-, kleur- en zelfs waterbestendig. De plaat bestaat uit een laag polyetheen die tussen twee lagen aluminium wordt bevestigd. Deze plaat staat bekend om zijn uitermate buigvastheid, licht gewicht en weersbestendigheid. Het bestellen werkt echt heel simpel met het software programma. Je ziet je foto in het juiste formaat, iets groter de inhoud, iets naar links, naar boven en hup binnen een paar klikken is de foto besteld.

De bestelling was maandag al klaar en werd verzonden. Enorm snel. Ik moest er alleen even op wachten om het te ontvangen wat elke keer waren we niet thuis toen de bezorger kwam. Maar vrijdag ontving ik eindelijk de afdruk. Stevig ingepakt in karton. Daarna weer geseald op een karton. Aan de verpakking kan het in ieder geval niet liggen. Ik haal de folie eraf, de factuur en de bestelling met omschrijving en dan zie ik de afdruk. Ik ben in tranen. De afdruk is echt ontzettend mooi geworden. De afdruk is speciaal want wat we wilden was de Erasmusbrug. Rotterdam skyline aan de muur dat was het idee maar dan echt heel groot. Maar ja welke maat en hoe en wat. De ene na de andere foto niet goed genoeg. Zeikerds zijn we. Één foto die we hebben is perfect en die kiezen we dan ook uit. Geen brug, geen skyline, geen Rotterdam. Opa aan de muur. Niet meer het kleine afdrukje maar een grote afdruk ter herinnering aan Opa. De foto die ik een tijd geleden maakte maar echt Opa is zoals hij was.

De afdruk is echt prachtig, de kleuren komen heel mooi over en de afdruk op alu dibond is mooi, egaal en rustig. Ik vind het mooi dat de kern zwart is. Het aluminium en het zwarte geven een heel rijke uitstraling aan het materiaal. We hebben gekozen voor een aluminium profiel ophanging en die is op de achterzijde gemonteerd. Het effect is hiervan erg mooi want de afdruk komt vrij van de muur te hangen. Persoonlijk vind ik dit systeem erg mooi en beter dan afstandhouders want dan zitten er gaten in je afdruk en die zijn dan zichtbaar aan de voorzijde. Bij glas is dit weer wel erg mooi.

Dit is mijn tweede product wat besteld is bij Saal Digital Nederland en ik ben weer zeer tevreden. Niks mis gegaan met het ontwerpen, het bestellen is erg gemakkelijk, de updates per mail wat je status is is erg fijn en het is allemaal enorm snel gemaakt en verzonden. Voor mij is dit niet de laatste keer dat ik hier wat bestel. Ik ben ontzettend blij met de afdruk. De afdruk hangt aan de muur boven mijn medailles. Een plek waar hij pas vanaf gaat als wij ooit gaan verhuizen. Tot die tijd zal hij daar gaan hangen.