Foto op aluminium

Foto op aluminium

Al eerder bestelde ik twee foto’s op aluminium. Eén van deze foto’s is beschadigd geraakt en ik vond het wel weer eens tijd om iets te bestellen, eens in de zoveel tijd moeten er gewoon wat foto’s afgedrukt worden want ik maak ze niet voor niks. Ik koos ervoor om een foto te bestellen bij Foto op aluminium. Ik koos voor deze site omdat de foto op hout mij erg bevallen was en dit bedrijf ook aangesloten zit bij hetzelfde bedrijf.

Het is herfst en daarom koos ik om een mooie herfstfoto af te laten drukken. De foto bevat veel kleur en dat leek mij wel erg mooi in combinatie met aluminium. Bij het bestellen krijg je altijd allemaal keuzes en dat maakt het vaak nog wel even lastig. Wil ik hem voor binnen of buiten, wit of geborsteld. Gelukkig staat altijd de uitleg erbij want dan maakt het mijn keuze maken weer wat makkelijker. Ik koos voor de optie buiten en geborsteld.

De uitleg bij geborsteld
Wilt u een echte alumium foto, kies dan voor de geborsteld grijze (RVS) ondergrond. Op deze ondergrondkrijgt uw foto een echte aluminium uitstraling. Overal waar normaal gesproken wit in de foto zit, zie je bij de keuze voor deze ondergrond de echte aluminium kleur en structuur. Deze variant is dus niet glad, maar geborsteld en dat geeft een ruw en levendig effect aan de foto. De aluminium structuur is niet alleen zichtbaar, maar deze kun je ook voelen. Afhankelijk van hoe het(zon)licht op deze aluminium foto schijnt, ziet u de foto op een andere manier.

Na een paar dagen kwam mijn bestelling binnen. Uit mijn enthousiasme plakte ik het opplaksysteem erop en ging gelijk kijken waar hij kon hangen. Helaas kwam ik er toen achter dat de afdruk niet goed was. Een stukje blauwe lucht ontbrak. Ik mailde de klantenservice en een paar dagen later was de goede versie in huis. Helaas zonder nieuw ophangsysteem maar die probeer ik nog van de andere af te halen.

Wat wel erg jammer is dat de structuur bij eerste aluminium horizontaal was en de laatste verticaal. Dit geeft een ander beeld en een iets andere kleurval.

Het verschil tussen mijn eerste en tweede bestelling
De eerste twee aluminum bestellingen die ik deed waren op een dun aluminium plaatje. Deze bestelling is opgeplakt op dibond zodat het langer meegaat en stevig blijft ook als hij buiten wordt opgehangen. De kleuren zijn krachtiger bij de bestelling die ik nu heb gedaan. De vorige keer had ik ook rekening gehouden met een goede krachtige foto maar het kwam er toen niet uit.

Als ik nog een keer een foto op aluminium wil zou ik dit zeker bij foto op aluminium doen. De site is simpel, de levering snel en de service erg goed.

Een tip van mij over aluminium, let heel erg goed op dat je het goed beschermt want het is erg gras gevoelig en helaas zie je op dit materiaal elke kras zitten.