Foto op hout

Foto op hout

Foto’s op canvas heb ik genoeg, op aluminium heb ik ook al gedaan en ingelijste foto’s hangen er ook al. Een foto op hout heb ik nog niet. Nu wel want ik heb er een besteld bij foto op hout

Ik vond het wel spannend, want wat veel keuzes heb je. Doe je de foto op vurenhout, larikshout of multiplex. Kies ik voor met white wash, voor een mooiere kleurechtheid of doe ik zonder.

Ik koos voor vurenhout, dit kwam mede door de foto die ik erop wou hebben en de beschrijving op de website. Aan naaldbomen zitten relatief veel takken en vertakkingen, dit is er de reden van dat er redelijk veel noesten in zitten. In uw foto op hout gaan wij het aantal noesten zoveel mogelijk tegen, door voor een zo hoog mogelijk kwaliteit hout te kiezen. Daarnaast doen wij er alles aan om eventuele noesten niet op storende plekken als ogen, mond en de rest van het gezicht te positioneren. Natuurlijk valt dit nooit helemaal uit te sluiten.

Een beetje noesten in mijn foto zal zeker mooi zijn want mijn keuze was gevallen op een boom met bloesem. Mijn favoriete boom en ik had er nog steeds geen afdruk van, ik vond dit ook wel toepasselijk en mensen op hout vind ik nog een beetje eng want ik heb geen idee hoe dat zou uitpakken. Ik koos ook voor de whitewash aangezien er veel wit / licht roze in de foto zit en ik niet wil dat het wegvalt in het hout. Nu was het wachten op mijn bestelling.

Na een paar dagen werd het pakketje bezorgt, lekker stevig ingepakt. Ik was enorm nieuwsgierig maar moest eerst de folie, hoeken, papier en schuim erafhalen.

Daar was mijn foto. De kleuren zijn zoals ik me herinner van toen ik de foto nam. Ik ben erg blij dat ik deze foto heb laten afdrukken, het heeft wat extra’s omdat een boom op hout is afgedrukt. Je ziet dat het op hout zit maar ook weer niet en dit komt door de whitewash.

Mijn foto op hout heeft één plek waar je echt ziet dat het van een stuk hout is want er mist een stukje. Hieronder kan je dat zien in het rondje. Storend vind ik dit niet. Het formaat wat ik gekozen heb is een 30 x 40 en daar worden 3 planken hout voor gebruikt. Aan de achterzijde worden 2 planken bevestigd om de planken bij elkaar te houden. De ophanghaakjes die ik erbij besteld heb zitten achterop geplakt. Dat ze nog niet vast zitten is erg fijn vooral in mijn geval.

Mijn foto is zoals ik hem hierboven laat zien maar als je hem omdraait zit het logo rechtsboven en op zijn kop. De persoon die de laatste hand eraan gelegd heeft zag hem andersom. Nou is dit met mijn foto ook niet de makkelijkste om te zien want het kan beiden. Een klein dingetje wat ik jammer vond was de whitewash die aan de zijkant zichtbaar was op een stukje. Het is niet storend maar dit zou niet hoeven.

Of ik het nog een keer zou bestellen? Ja zeker maar misschien dan zonder whithwash om te zien hoe dat eruit ziet. Ik ben blij met dit als resultaat, ik moet alleen nog een mooi plekje vinden. Tijdens mijn volgende expositie zal deze ook zeker te zien zijn.