plexiglas

Foto op plexiglas

Na een paar dagen Parijs samen met mijn zus is het natuurlijk leuk om daar een fotoherinnering aan over te houden. Kies ik voor een foto afdruk in een lijstje, op aluminium of op glas. Het wordt plexiglas.

foto-op-glas-1

De afdruk op glas heb ik besteld bij Foto op Glas. Ze werken hier met plexiglas wat je in diverse diktes kan bestellen. Bij binnenkomst was helaas mijn bestelling niet compleet aangezien van één van de twee bestelde foto’s het ophangsysteem ontbrak. Na een mailtje gestuurd te hebben werd deze gelijk nagestuurd, top opgelost.

foto-op-glas-2

Ik heb gekozen voor afstandhouders als ophangsysteem. Op deze manier komt de foto los van de muur te hangen en dat vind ik wel erg mooi. Het ophangsysteem is heel makkelijk als je het eenmaal doorhebt. Ik draaide de verkeerde kant op en daardoor kreeg ik de twee delen niet van elkaar af maar na even tobben kwam ik erachter. Ik vind het een mooi systeem.

plexiglas

Voor en nadeel van foto op plexiglas is dat het een beetje buigzaam is dus niet de harde look heeft van echt glas. Het voordeel daarvan is wel dat het licht is en daardoor makkelijker aan elke muur gehangen kan worden. De afdruk van de foto is precies geworden als ik me kan herinneren hoe de dag kwa kleur was, wanneer ik de foto bekijk die ik heb genomen dan zijn de kleuren ook gelijk. Warm, natuurlijk en licht. Ik ben heel tevreden over de kleuren.

plexiglas

Tip:
Een foto op glas bestellen kan je denken dat hij op echt glas komt. Dit overkwam mij ook want vaak lezen we niet helemaal goed als we iets uit enthousiasme bestellen. Op internet komen verschillende termen voorbij als het gaat om printen op glas. Woorden als perspex, plexiglas en acrylglas betekenen echter hetzelfde: het gaat om sterk en transparant plastic. Dat plastic ziet er net zo uit als echt glas, maar het is een stuk minder breekbaar! Dat het minder breekbaar is dat is enorm fijn maar check dus voor je besteld altijd goed wat jij voor ogen hebt. Toch ben ik met het resultaat erg tevreden.

Druk jij herinneringen van vakanties of stedentrips af en op welke manier?