fotoboek

Fotoboek

Op de fotofair in Beekse Bergen stond Saal digital. Ze stonden hier met heel veel verschillende producten van posters, foto op aluminium tot fotoboeken. Ik was meteen enthousiast en wilde wel een keer wat bestellen bij hun. Kijken hoe het gaat en wat de mogelijkheden zijn. Ik mocht een fotoboek maken en daar was ik enorm blij mee.

Hoe gaat het bestellen

Een fotoboek van Parijs zou fantastisch zijn. Op de website krijg je de keuze in zelf je document uploaden of maken via software van Saal digital. Zelf kan ik werken met InDesign, niet zo heel vreemd als Grafisch Vormgever, maar toch vond ik het leuk om dat niet te doen. Ik heb gewerkt met de software van Saal. In het begin even zoeken waar alles zit en toen ging het goed. Er zijn veel opties. Zo kan je allemaal lege voorbeeldpagina’s in je boek zetten en daarin de foto’s plaatsen maar ook zelf een indeling maken.

Ideaal is de lijn die ze neer gezet hebben om de pagina en de waarschuwing erbij wanneer je niet je foto net iets laat aflopen. Wanneer je dat niet doet krijg je anders een lelijk wit randje omdat ze het niet goed kunnen afsnijden. De software is fijn en wanneer je wilt stoppen sla je het op en ga je een andere keer verder. Klaar? Een paar klikken en je boek is besteld.

Hoe vind ik het fotoboek

Dat was het technische gedeelte. Belangrijk maar niet het leukste gedeelte. Het leukste gedeelte is het boek ontvangen. Netjes in een envelop kwam het boek aan. Schuimfolie en dan nog een hoesje om het boekje. Top verpakt voor vervoer en nog spannend voor mij want ik zie niet gelijk het boekje.

Ik ben super tevreden over het fotoboek. Wat ik niet verwacht had was dat de pagina’s mooi doorlopen. Het is in één geheel geprint en niet twee pagina’s die aansluiten waar precies je foto doorloopt. Hieronder in een video meer van mijn bevinding over het fotoboek.

De bestelling heb ik geplaatst op een zaterdag en een dinsdag had ik het al in huis echt super snel. Een volgende keer bestel ik zeker mijn fotoboek hier en ga ik zeker nog andere dingen bestellen. Een poster of iets voor aan de muur lijkt me ook erg leuk.