fotofair

Fotofair 2016

Op zondag 29 mei was ik samen met mijn papa op de Fotofair. Mijn papa had kaartjes gekregen van Kamera Express en daardoor konden wij naar dit evenement voor liefhebbers van fotografie en fotograferen. Laten we nu samen die passie delen. Vandaag laat ik jullie zien wat we gedaan hebben op de fotofair en wat het precies is.

Sinds 2014 vind de fotofair plaats in Event Center Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Inderdaad naast Safari Park Beekse Bergen. Van te voren hebben we geen idee wat we kunnen verwachten, is het groot of is het klein, is het allemaal binnen of buiten, hoe en wat dat laten we over ons heen komen. Bij de entree krijgen we een magazine en een krant. In het magazine vinden we info over de dag, een schema wat hoe laat plaats vind en heel handig een plattegrond. In de krant alle aanbiedingen die dit weekend gelden. Aan het einde van de dag hebben we een enorme tas info bij ons.

We komen binnen (binnen de hekken maar wel buiten) en daar zijn een aantal tentjes en een ruimte om te zitten. We kijken hier wat rond en dan gaan we naar binnen. Binnen laten we gauw achter ons al ziet het er leuk uit het is enorm benauwd binnen en na een rit in de auto vinden we frisse lucht eerst wel even fijn. Op het buiten terrein staan enorm veel tenten en elke tent is bezet door een merk, canon, nikon, kodak, sigma en ga zo maar door. We lopen bij elke tent even naar binnen, bekijken de spullen en krijgen nieuwe informatie.

Zo komen we ook een magazine tegen wat we beiden nog niet kenden maar wel erg mooi vinden. Natuurfoto is een magazine met enorm veel mooie foto’s met de instellingen erbij en tips om ze zelf te maken. Beiden nemen we een magazine mee zodat we het thuis kunnen lezen.

We lopen een rondje binnen waar we nog veel meer informatie verzamelen. Bij Saal zien we ontzettend mooie foto’s hangen en de kwaliteit van hun werk is erg mooi en goed. Hier krijgen we wat stalen mee en dat vind ik erg fijn wanneer ik wat wil bestellen weet ik dus ook echt wat ik ga krijgen. Bij deze stand wordt er goed de tijd genomen om vragen te beantwoorden en te vragen naar wat wij willen en willen weten.

We lopen door een ruimte waar allemaal spullen uitgestald staan. Nikon staat hier met fotografen kleine workshops te geven. Als we even wachten kunnen wij een workshop volgen en dat lijkt ons wel erg interessant. De workshop die we volgen is zo ontzettend gaaf om te weten hoe je dit doet en hoe het werkt. Het was allemaal in het engels maar gelukkig kon ik het goed begrijpen. We mochten met onze eigen camera een foto maken op de manier hoe hij het voorgedaan had en dat is natuurlijk wel heel tof. Dus dat moest ik wel even doen. De foto’s die ik ervan heb zijn zo gaaf, hieronder één van.

Terwijl wij gaan eten valt de regen met bakken uit de hemel maar wij genoten van een broodje. Dat hadden ze goed geregeld. Het leuke aan zo’n dag is dat we allemaal voor hetzelfde komen en aanschuiven bij iemand aan tafel is helemaal niet gek.

Na het eten lopen we nog wat rond, wel jammer dat het nog steeds erg druppelt en daarom ook minder fijn is om buiten te zijn. We lopen over het terrein en in de verte zie ik wat en we lopen een vogelshow binnen. We zien twee enorm mooie vogels maar kiezen door het weer en dan kiezen we om bij lezingen te gaan zitten. We willen de laatste lezing graag zien maar dat duurt nog wel even. In de tussentijd volgen we twee andere lezingen en dat is wel erg leuk. We hebben de lezing gevolgd van Paul van Hoof over Madagaskar speeltuin van de evolutie en Herman van der Hart het verhaal achter de winnende foto. Dan de lezing waar we op gewacht hebben. De lezing van Canon ambassadeur Bas Meelker over Landschapsfotografie. Was hij het wachten waard? Ja zeker weten wat kan die man uitleggen, praten en fotograferen zo ontzettend leuk. Een aantal tips heb ik opgeschreven en de beelden zitten in mijn hoofd. Landschapsfotografie is echt ontzettend tof en ik wil er echt meer mee doen en over leren.

Op de fotofair is voor iedereen wat want er zijn 50 lezingen en 110 workshops/masterclasses van bekende fotografen en ambassadeurs. Ook kan er gefotografeerd worden in de vele gebouwde foto opstellingen. Sommige workshops zijn gratis andere moet voor betaald worden en die prijzen lopen enorm uiteen.

Volgend jaar is de fotofair op 20 en 21 mei en zullen er weer enorm veel nieuwe info zijn en leuke workshops en lezingen. Wie weet gaan we weer maar voor nu eerst de info lezen en toepassen.

Bewaren

Bewaren