Fotograferen in 2015

Fotograferen in 2015

Hobby’s, de één heeft er twee, de ander geen en ik. Ik hoor tot de categorie; hele brede interesse en vele hobby’s. Elke hobby kost tijd en helaas hebben we daar nooit genoeg van. Het afgelopen jaar besteedde ik te weinig tijd aan een enorm grote hobby. Te weinig pakte ik mijn spullen en trok ik erop uit. Mijn camera zag te weinig mooie momenten terwijl er genoeg waren.

Fotograferen in 2015

Terwijl ik in de auto zit, klik. Tijdens de hardlooptraining in Rotterdam, klik. Op de fiets naar huis, klik. klik, klik, klik. Allemaal momenten die ik voor me zie waar een foto van gemaakt kan worden maar het toestel ligt thuis. Ik wil proberen hier verandering in aan te brengen want fotograferen is wat ik leuk vind. Wat mij rust geeft en zorgt dat ik nog beter wordt in iets wat ik leuk vind. Ik wil beter worden in fotograferen. Willen weten welke instelling ik moet gebruiken in welke situatie, snel kunnen schakelen. Nog belangrijker, de foto’s te maken die ik voor me zie.

Ik wil meer met fotografie aan de slag maar hoe ga ik dat doen. Waar ga ik beginnen en hoe zorg ik dat ik beter wordt? Mijn kast staat vol met magazines over fotografie dus aan informatie genoeg. Ik heb Het complete fotografie boek eruit gepakt. 228 pagina’s met ideeën, tips, instellingen, nabewerking en heel veel foto’s. Het begint al met 100 essentiële fotografie tips. In die tips zitten gelijk foto ideeën; water, bomen, de vier seizoenen, reflectie en bruggen.

Deze vijf woorden geven mij al een aantal ideeën wat ik ermee kan doen. Vooral bij de bruggen zie ik al een aantal mooie foto’s voorbij komen maar nu moeten deze foto’s nog zo worden zoals ik ze voor me zie. Daar wil ik aan gaan werken. Lezen en toepassen, maken en beoordelen.

Eind van het jaar hoop ik veel geleerd te hebben en daar ga ik zeker mijn best voor doen.