Fotograferen tijdens een verjaardagsfeest

Zaterdag 10 augustus maakte ik mijn fotografietas in orde om te fotograferen tijdens het verjaardagsfeest van mijn tante. Voor en tijdens het feest heb ik gefotografeerd, ik vond dit erg leuk om te doen, wel is het erg opletten want hoe later het wordt hoe lastiger het wordt vooral binnen.

coverIk ben de avond begonnen met het fotograferen van de jarige met haar vriend, dochter en de vriend van de dochter, gevolgd door foto’s van de stelletjes samen en natuurlijk ook moeder dochter foto’s.

De laatste foto rechts vind ik wel erg jammer dat het niet lukte want zie die achtergrond die zo mooi is met de zon die onder de wolken doorschijnt. Helaas waaide het veel te hard op dat punt dus onmogelijk om een foto te maken met haar wat stil bleef zitten. Des ondanks vind ik hem wel erg leuk.

Tijdens het feest heb ik ook veel foto’s gemaakt, zo zijn de cakejes geen onbelangrijk detail, een cadeau uitpakken hoort er natuurlijk ook bij, de “drankexpert” moest even te hulp schieten en de dj’s draaiden leuke plaatjes en zelfs verzoekplaatjes. De laatste verzoekplaatjes waren met de vader van de jarige, met broer en zussen en de complete familie. Het lastige hiervan was dat de familie nogal beweegelijk is en daardoor bijna elke keer wel een bewegend persoon op de foto staat.

Fotograferen tijdens een verjaardagsfeest

Tijdens zo’n avond moet je ook letten op de speciale niet verwachte momenten en altijd klaar staan om een foto te maken. Onderstaande is hier een goed voorbeeld van. Opa tilde heel spontaan de jarige over de drempel naar buiten wat een leuk beeld opleverde. Een moment om nooit te vergeten.

Fotograferen tijdens een verjaardagsfeest

Tijdens een feest fotograferen is ontzettend leuk maar ook een uitdaging, heb je iedereen gefotografeerd, zijn sommige niet te donker, welke momenten zijn belangrijk.