Fotografie in 2016

Fotografie in 2016

Begin vorig jaar een hoopvolle blogpost over wat ik wilde doen met fotografie. Ik ging meer op pad met mijn camera dan het jaar ervoor maar ik heb toch niet genoeg geleerd, genoeg gedaan. Te veel tijd gingen er in andere dingen zitten ook super leuk maar ik mis het fotograferen dan enorm. Wanneer ik er wel op uit trek met mijn camera geniet ik er echt van. Mijn Fotografie in 2016 moet meer ontwikkelen, meer ervan genieten, meer leren en meer zien door de lens van mijn camera.

Fotografie in 2016

Wat ik vorig jaar schreef ga ik gebruiken als uitgangspunt:
Ik wil meer met fotografie aan de slag maar hoe ga ik dat doen. Waar ga ik beginnen en hoe zorg ik dat ik beter wordt? Mijn kast staat vol met magazines over fotografie dus aan informatie genoeg. Ik heb Het complete fotografie boek eruit gepakt. 228 pagina’s met ideeën, tips, instellingen, nabewerking en heel veel foto’s. Het begint al met 100 essentiële fotografie tips. In die tips zitten gelijk foto ideeën; water, bomen, de vier seizoenen, reflectie en bruggen.

Deze vijf woorden geven mij al een aantal ideeën wat ik ermee kan doen. Vooral bij de bruggen zie ik al een aantal mooie foto’s voorbij komen maar nu moeten deze foto’s nog zo worden zoals ik ze voor me zie. Daar wil ik aan gaan werken. Lezen en toepassen, maken en beoordelen.

De punten die ik er dit jaar aan toe voeg maar waar ik al wel mee bezig ben geweest:
In de dierentuin is ondertussen weer veel vernieuwd en er blijft veel vernieuwing plaatsvinden. Ik vind het leuk een tijd bij één of twee dieren te zitten en te wachten op mooie momenten. Genieten van wat ze doen en een gewoonte van ze vast te leggen niet langslopen klik klik en weer verder. De tijd nemen om iets moois vast te leggen.

Voor mijn blog ben ik ook bezig om de fotografie te verbeteren. Het lukt me niet altijd en dat vind ik jammer want de foto’s die doen het hem natuurlijk het meeste. Hoe fotografeer ik het boek, doe ik alleen het boek of nog iets erbij om het beeld te versterken, kleine dingen maar het kan de foto versterken.

Nu onthouden doe meer met fotografie!