Fotografie: Seminar met Frank Doorhof

Op de website van Kamera-Express had ik zien staan dat er een seminar aankwam met fashion/celebrity fotograaf Frank Doorhof. Daar wou ik wel bij zijn maar natuurlijk vergat ik het weer want ik had het nergens opgeschreven. Gelukkig had ik het wel tegen mijn moeder gezegd en die melde mij dat ik me kon inschrijven. Dus zat ik zaterdagochtend in mijn auto, dezelfde route rijdend als op elke werkdag maar nu 100 meter verder en naar een seminar.

 Frank-doorhof

Deze seminar werd mede mogelijk gemaakt door Fujifilm Nederland en stond ook in het teken van fotograferen met de Fujifilm systeemcamera’s. Na het zien van de foto’s die Frank Doorhof met een Fuij toestel heeft gemaakt en zelf de x-e1  heb vast kunnen houden en een aantal foto’s mee heb genomen zou dit een ideaal toestel zijn. Waarvoor dan? Voor de snelle momenten, de straatmomenten, de onopvallende foto’s want ja die canon blijft toch echt heel duidelijk in het zicht. Nog een erg belangrijk punt de compactheid. Niet een hele tas mee hoeven sjouwen met allemaal spullen. Het enige onwennige aan dit toestel is de OLED electronic viewfinder. Ik werd daar best misselijk van dus even gevraagd wat Frank hiervan vond en hij zei dat je aan dat scherm binnen een week gewent bent.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt met een Fuji door Frank Doorhof

Angela-Dekens-12-April-2012-Fuji-Stairs-13

Angela-12-April-2012-Fuji-35 Angela-12-April-2012-fuji-smoke-26

De seminar vond ik erg interressant en natuurlijk heb ik een aantal tips opgeschreven. Een belangrijke om te onthouden voor straatfotografie

Find the stage and the players will come

Van Fuji kregen we een tasje met alle informatie over de toestellen, een notitieboekje, pen, sleutelkoord en een lensdoekje. Van Frank Doorhof kregen we een code voor 24 uur gratis op Kelbytraining.com.   Daar ga ik zeker een goede dag vor uitzoeken zodat ik zoveel mogelijk kan kijken.

goodiebag

Klik hier voor meer informatie over Frank Doorhof.