Fotografietip - Gratis Lezingen

Fotografietip – Gratis Lezingen

Pas geleden kreeg ik het volgende berichtje van Hans op Facebook Leuk idee een boekenlegger. Fotografeer zelf ook graag maar kan best wat tips gebruiken.

Een tijdje heb ik hierover nagedacht of ik hiermee iets moet doen. Ik leer graag van andere mensen, ik zie graag waar ze hun inspiratie, tips en gadgets vandaan halen. Alle informatie verzamel ik in een boekje, in een map of op mijn computer. Het staat daar te staan, te wachten tot ik het weer doorlees. Waarom deel ik dit niet? Eens in de zoveel tijd ga ik wat fotografietips die ik tegen ben gekomen met jullie delen.

Fotografietip – Gratis Lezingen

Sinds 2012 heb ik bij Kamera Express al 5 gratis lezingen bijgewoond. Elke lezing zorgde dat ik nog enthousiaster werd, ik vol inspiratie naar huis ging en niet kon wachten tot ik mijn camera in mijn hand had. Ik schreef bij de een heel veel tips op bij de ander kon ik alleen maar gefascineerd kijken naar alle foto’s die voorbij kwamen.

De lezingen die ik heb gezien zijn
Frank Doorhof – Making a difference – Where a small camera can be great
Frank Jordan – Macro fotografie – Kleine wereld groot in beeld
Frank Jordan – Landschapsfotografie
Marco de Paauw – Natuurfotografie
Henri Senders – Over zijn werk

Naast de gratis lezingen hebben ze ook workshops, ik heb er twee waar ik graag een keer aan mee zou willen doen. Beiden met Marco de Paauw, hij is een enorm enthousiaste fotograaf die zijn kennis graag deelt. De twee lezingen zijn;

De workshop natuurfotografie per boot in de Biesbosch
De workshop natuurfotografie per boot in de Biesbosch is een van de meest exclusieve workshops van Nederland! Doordat professioneel natuurfotograaf Marco de Paauw uitsluitend met kleine groepjes mensen op pad gaat, krijgt iedere deelnemer de aandacht die hij of zij verdiend! Deze workshop is geschikt voor ieder niveau fotograaf van beginner tot zeer gevorderd. Marco is geboren en getogen in dit gebied en kent daarom het gebied als geen ander! Hij zal met zijn eigen boot, die speciaal voor de workshops is ingericht, door de vele kleine kreekjes en rietvelden varen. U zult op plaatsen komen, die voor velen niet bereikbaar zijn. Het is een waar paradijs voor iedere natuurfotograaf! Er komen in het gebied heel veel bijzondere soorten voor, zoals de bever, visarend, kiekendief, ijsvogel, zilverreiger, 1000 zwanen en als de kroon op het gebied de machtig mooie zeearend die een spanwijdte van meer dan 2 meter heeft.

Workshop dierfotografie / Bayerischer Wald Duitsland
Heeft u een passie voor natuur- of wild-lifefotografie, maar wilt graag eens wat anders zien dan de herten op de Veluwe? Laat u dan meenemen door natuurfotograaf Marco de Paauw naar het Bayerischer Wald en fotografeer onder andere beren, wolven, lynxen en dromerige landschappen. Het adembenemende uitgestrekte Bayerischer Wald is dé uitgelezen plek om verschillende landschappen en dieren vast te leggen. Belangrijk om te weten is dat het zeker geen dierentuin is!

Wisten jullie dat Kamera Express deze mogelijkheid bied?